Bu yıl 52.’si kutlanan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında ilimizde bulunan kütüphanelerden en fazla yararlanan öğrencilere İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen törenle ödülleri verildi.
Törenin açış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ramazan Yörük, kitapların en iyi arkadaş, en vefakar dost olduğunu kaydederek, kitapların insanın hayallerini ve fikrinin ufuklarını genişleten en önemli kaynak olduğunu anlattı.
Kütüphanelerde kitaplara erişimin teknolojinin de gelişimi ile birlikte daha da kolaylaştığını söyleyen Yörük, “dostunuz, arkadaşınız, sırdaşınız olan kitapları kütüphanelerde yalnız bırakmayın” dedi.
TEGV tarafından düzenlenen törende Bahçelievler İlköğretim okulu 2-F sınıfı öğrencileri tarafından “Kitabım ve Kütüphane” isimli şiirler okundu. TEGV gönüllülerinin müzik dinletisi ile devam eden programda Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan müzik grubu tarafından müzik dinletisi yapıldı.
Program sonunda İl Halk Kütüphanesi yetişkin bölümünden en çok yararlanan Pınar sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Deniz Güldeniz, Çocuk bölümünden yararlanan Mimar Sinan İlkokulu öğrencisi Ufuk Beşiktaş, Hasan Paşa Halk Kütüphanesinden yararlanan Yetişkin bölümünden Bilge Kağan Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Ayça Doğan, Çocuk bölümünden yararlanan Bahçelievler İlkokulu öğrencisi Ecenur Doğan, Eşref Ertekin Halk Kütüphanesi’nden en fazla yararlanan yetişkin alanında Buharaevler Mesleki ve T.A.L öğrencisi Dilek Gök, çocuk alanında 19 Mayıs İlkokulu öğrencisi Çelebi Koyuncu, Mehmet Şadisoğlu Çocuk Kütüphanesinden Bahçelievler İlkokulu öğrencisi Akanay Kaan Atak ve Faik Tonguç Çocuk Kütüphanesi’nden en çok yararlanan Atatürk İlkokulu öğrencisi Saliha Meryem Şahin’e ödülleri verildi.




ASU BERK’İN RESİM SERGİSİ AÇILDI
Kütüphaneler Haftası nedeniyle resim ve kitap sergisi düzenlendi.
Bu yıl 52.’si kutlanmakta olan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen ödül töreninin ardından resim ve kitap sergisi düzenlendi.
Çorum Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Asu Berk’in resimlerinden oluşan resim sergisini Ressam Nilgün Ayşecik Çevik açtı.
Sergi törene katılanlar tarafından beğeniyle gezildi.

(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim