“Ninatta’nın Bileziği” ve “Patasana” isimli romanlarında Hitit Uygarlığı’ndan kesitler sunan ünlü yazar Ahmet Ümit, önceki akşam görkemli bir imza gününde Çorumlu hayranlarıyla buluştu.

Özellikle “Sis ve Gece”, “Şeytan Ayrıntıda Gizlidir”, “Kukla”, “Beyoğlu Rapsodisi”, “Bab-ı Esrar”, “İstanbul Hatırası”, “Sultanı Öldürmek” ve “Beyoğlu”nun En Güzel Abisi” gibi polisiye romanlarıyla önemli bir hayran kitlesi edinen Ahmet Ümit, önceki gün ÇKM Sahaf’ın davetlisi olarak Çorum’a geldi.

Ahmet Ümit hayranları, Tayşi İş Merkezi’nde bulunan ÇKM Sahaf önünde uzun kuyruklar oluştururken, kitaplarını imzalatmanın yanı sıra ünlü yazarla fotoğraf çekinmek için de âdeta birbirleriyle yarıştılar.

Ahmet Ümit, Çorum’a daha önce de birkaç kez geldiğini anımsatarak, “Bu ziyaretimin amacı sadece imza gününe katılmak değil. ‘Ninatta’nın Bileziği’ adlı romanımı operaya dönüştürmek için çalışmalarımı hızlandırdım. Dolayısıyla bu romanımın geçtiği Hitit topraklarında tekrar incelemelerde bulunmak üzere de buradayım.” dedi.

Kendisine gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahmet Ümit, “Bu insanlar kitap imzalatmak için böylesine uzun kuyruklar oluşturuyorsa umut var demektir.” ifadelerini kullandı.

ÇKM Sahaf sahibi Fatih Ağlar ise Türk Edebiyatı’nın usta kalemlerinden Ahmet Ümit’i Çorum halkıyla buluşturmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyduklarını belirterek, imza gününe ilgi gösteren herkese teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim