Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şube Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencileriyle söyleşi yaptı. Söyleşiye okul müdürü Ramazan Akkaya, müdür yardımcısı Bülent Kaya, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Okul Müdürü Ramazan Akkaya, 5. Sınıf öğrencilerine yönelik başlattıkları ve 4 yıl boyunca devam ettirecekleri “Okuyorum-Gelişiyorum” adlı projenin kapsamlı bir proje olduğunu söyledi. Öğrencilere yaş gruplarına göre Türk ve Dünya Edebiyatı klasiklerini okutarak gelişimlerine yardımcı olmak istediklerini söyleyen Ramazan Akkaya, kendilerine destek olan Belediye Başkan Muzaffer Külcü ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Öğrencilere, okumanın ve kendini geliştirmenin önemini anlatan Turhan Candan kitap okumanın öğrencilerin zihinsel gelişime olumlu katkı sağlayacağını söyledi. “Kitap okumak hayatımıza zenginlik katacağı gibi hayatın farkında olmamızı da sağlayacaktır. Hem Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğimiz hem de Belediyemiz, gençlerimizin ve öğrencilerimizin hizmetindedir.” diyen Candan, öğrencilerin gelişimi için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.
Öğrencilere dil öğrenmenin, enstrüman çalmanın, spor faaliyetleriyle uğraşmanın kendilerinin gelişimine büyük katkılar sunacağını anlatan Candan, zor olan şeylere talip olacak cesaretin bu yaşlarda kazanılacağını ifade etti.
Öğrencilerin şiir okuyarak renk kattığı söyleşide Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Bekir Sıtkı Erdoğan’ın Hancı isimli şiirini okudu. Öğrencilerden büyük alkış alan Turhan Candan, okul kütüphanesine, ünlü yazar Taşkın Tuna’nın “Oku Ama Neyi” adlı kitabını hediye etti.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim