Soğuk havalar ve kış mevsiminin kendisini hissettirmeye başladığını belirten Apaydın, insanların soğuk için tedbir aldığı gibi araçlar için de aynı şekilde tedbir almaları gerektiğini ifade etti. Kışa, aracın motor bakımından başlayarak hiçbir detay atlanmadan tüm önlemler alınarak girilmesi gerektiğini anlatan Apaydın, aynı zamanda araçların yağı, suyu, filtreleri, bujileri, fren tertibatları, silecekleri, hortumları, akü ve lastiklerin kontrol edilmesinin çok önemli olduğunu, kışlık bakımı yapılmayan aracın performansının düştüğünü ve yakıt sarfiyatının da arttığını dile getirdi.

Bakımı yapılmayan aracın, sürücüye normalden daha fazla masraf çıkardığını belirten Apaydın, 200-300 liralık masraftan kaçarken 4-5 bin liralık masrafla karşılaşmamak için kışlık bakımların unutulmaması gerektiğini dile getirdi.

“KIŞ GELMEDEN ARAÇLARIN KIŞLIK BAKIMI YAPILMALI”

Vatandaşların araçlarının kışlık bakımlarını unutmaması gerektiğini söyleyen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Önceden önlem almak her konuda çok önemlidir. Hele de bu hayatımızı birinci dereceden etkileyen araçlarımız ise çok daha önemlidir. Kış gelmeden araçların kışlık bakımı unutulmamalı ve önemsememezlik yapılmamalı. Araçların motor bakımı, antifriz kontrolü gibi tedbirlerini alması gerekiyor. Bu hem kış şartları için hem de kendimizi ve sevdiklerimizi korumamız için gerekli. Her geçen gün trafiğe giren araç sayısı artıyor. Buna olumsuz hava şartları da eklendiğinde trafik kazalarına davetiye çıkıyor. Kış aylarında yaz aylarına göre daha az trafik kazası yaşansa da yine de kaza verileri yüksek. Bu sebeple kendimizi, sevdiklerimizi, yolda diğer sürücüleri korumak adına tüm önlemlerimizi alarak yola çıkmalıyız.” şeklinde söyledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim