2017’nin 4 Aralık tarihinde taşeron işçilerin kadroya alındığını, kendilerinin de bu kapsamda sınava girdiğini belirten işçiler, “O dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan geçici işçilerin 9 ay 29 gün çalışacağını söylemişti. Biz de bu müjdeye sevinmiştik. Kadroya geçtiğimiz halde halen 5 ay 29 gün çalıştırılıyoruz” diyerek, yaşadıkları mağduriyeti anlattılar.

“2 yıldır yaz ortasında çalışıyoruz, kış ortasında ise işten çıkartılıyoruz” diyen işçiler, “Bize söz verilmişti. Umutlandırmışlardı bizi. Ancak kimle görüştüysek bize ‘siz en son 6 ay çalışabilirsiniz’ dediler. AK Parti’ye de gittik, oradan da bir sonuç alamadık. Vali ile görüşmek istedik, randevu alamadık. Vali Yardımcısı’yla görüştüğümüzde ise ‘benim yapabileceğimiz bir şey yok’ dedi. Aynı yanıtı sendikadan da aldık. Onlar da bir şey yapamayacaklarını söylediler” şeklinde konuştular.

Kendileriyle kimsenin ilgilenmediğini anlatan işçiler, “Kürekçi olduğumuz için bizimle kimse ilgilenmiyor. Vasfımız yok. Bizim yerimize İŞKUR’dan eleman alabiliyorlar. Bizi önemsemiyorlar” diyerek, yetkililerden sorunlarının çözümü noktasında yardım istediler. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim