Hürriyet Yazarı Emre Özpeynirci, gazetede yayınlanan “Kış lastiği zorunlu mu değil mi?” başlıklı köşesinde yaşanan karışıklığı ortaya koymuştu. Özpeynirci özetle “1 Nisan'da Bakanlık tarafından yayınlanan tebliğe göre otomobillere de kış lastiği zorunluluğu getirilirken, Emniyet Genel Müdürlüğü ve KHK'da ise sadece yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara ilişkin bir zorunluluk olduğu yer alıyor.

Yani kanunda yokken tebliğde olması kafaları karıştırıyor. Beni uyaran uzmanlara göre özel araçlar için kış lastiği zorunlu değil. İşte bu noktada hem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı hem de Emniyet Genel Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yapması gerekiyor. Ayrıca kanundaki 65/A maddesi ile tebliğde değişiklik yapılması şart. Aksi takdirde kış lastiği kullanımı konusunda bir kaos yaşanabilir. Ben kış lastiğinin otomobillerde zorunlu olması gerektiğini ama tamamen doğru bir şekilde yapılması gerektiği taraftarıyım. Bekleyip göreceğiz” demişti.

Yazının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan kış lastiğinin özel otomobillerde zorunlu olmadığı konusunda bir açıklama yapılarak kafa karışıklığı giderildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim