Program çerçevesinde 2017 yılının ilk eğitim toplantıları İl Müdürü E. Elfaz Ermiş, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve Pankobirlik Başkanı Ahmet Pehlivan' ın da katılımıyla Ovasaray ve Çeşmeören köylerinde gerçekleştirildi. Çok sayıda çiftçinin katıldığı toplantılarda tarımsal desteklemeler, KKYDP kapsamında sulama desteklemeleri, arazi toplulaştırma çalışmaları, arazi satış işlemleri gibi konularla ilgili bilgiler verildi.

Eğitim düzenlenen köylerde üreticilerin sorunlarının rapor haline getirileceği ve çözümüne yönelik çalışmalar yapılacak. Rapor kapsamında bakanlık ve diğer kurumlarla konuların çözümü konusunda işbirliğine gidilecek.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Milli Tarım Projesi’ne değinerek, havza bazlı destekleme modeli ile planlı üretim dönemine geçilerek ürün fiyat istikrarı sağlanacağını, tüketim esas alınarak üretim planlamasının yapılabileceğini ve üreticilerin önemli girdilerinden olan mazotunda yarısının devlet tarafından destekleneceğini söyledi.

Bunun yanı sıra Çorum’un, damızlık düve üretimi için bakanlık tarafından desteklenen iller içerisinde olduğunu anlatan Ermiş, “bu sayede bu destekleme modeli ile damızlık hayvan ithalatı da bitecek ve ileri ki dönemde inşallah hayvan ihraç eden ülke olacağız dedi.

"Geçtiğimiz aylarda Vali Necmeddin Kılıç, TBMM Tarım ve Orman Komisyonu Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Şeker Kurumu Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı’nın da katılımlarıyla Şeker Pancarı konusunda bir çalıştay düzenlediklerini belirten Erkan Elfaz Ermiş, çalıştay sonucunda köylerde Şeker Fabrikası, Pankobirlik ve il müdürlüğü teknik personelleriyle bir ekip oluşturulduğunu ve çiftçi toplantıları düzenlendiğini kaydetti. Toplantılar sonucun üreticilerin sorun ve taleplerinin rapor haline getirilerek bakanlığa ve Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğüne sunulduğunu anlatan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, üreticilerin en büyük sıkıntıları arasında olan ürün tesliminde yaşanan sıkıntıları, Polar ölçümünde karşılaşılan tutarsızlıkları ve bekleme alanlarında ki eksiklikler gibi sorunların rapor edilerek bir kısmının çözümü konusunda aşamalar kaydedildiğini anlattı.

Şeker Fabrikası’nın devletin Çorum' a yaptığı sanayi alanındaki ilk yatırım olduğunu belirten Ermiş, “bizlerinde üreterek bu fabrikaya can vermemiz gerekiyor. İnşallah şeker pancarı üretimi geçmiş dönemlerdeki seviyelerine ulaşır” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim