Tunceli’de Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait helikopterin düşmesi sonucu 7 polis memuru, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 kişilik uçuş ekibi şehit düşmüştü. Cenazeleri 20 saat sonra olay yerinden alınabilen ve daha sonra ise Elazığ’a getirilen 12 şehit için burada tören düzenlendi. Şehitler için düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, protokol üyeleri, şehit aileleri, askeri ve emniyet personeli katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende, şehitlerin öz geçmişi okundu. Konuşmaların ardından şehit Astsubay Selim Karaman’ın cenazesi Çorum’a yollanırken, bir dönem Çorum’da görev yapan Komiser Saadettin Demir’in naaşı ise Kırşehir’e götürüldü. Kırşehir’in Kaman İlçesi Cumhuriyet Meydanı Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Yeniyapan Köyü mezarlığına defnedildi. Kırşehir Müftüsü Osman Arslan’ın kıldırdığı cenaze namazına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Milletvekilleri Salih Çetinkaya, Mikail Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Saadettin Demir için camide saygı duruşunda bulunulurken, bir grup genç Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Meydanında İstiklal Marşı okudu.

Şehidin oğulları Mustafa Emir Demir ve Emrecan Demir, babalarının tabutunun başından ayrılmazken, şehidin oğlu Mustafa Emir Demir, babasına göreve gitme dediğini söyledi. 

(İHA)

Editör: TE Bilisim