Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğünce 20-22 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim öncesinde İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, “Sağlık Evi” faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin en uç noktadaki birimleri olan ve öncelikli işi ana ve çocuk sağlığı hizmetlerini yürütmek üzere kurulan Sağlık Evleri’nin, değişen sosyal şartlara ve ihtiyaçlara cevap verebilmek için ilimizde aktif çalışan ebe ve hemşirelerine, “Sağlık Evleri Çalışanlarına Yönelik Eğitim Becerileri” konulu eğitimde sırasıyla Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şube Müdürü Dr. Hüseyin Moray, Hemşire Medine Keskin, Laboratuvar Teknisyeni Makbule Gökçe ve Sağlık Memuru Serkan Zerepcan tarafından “Bulaşıcı Hastalıkların Kontrolü”, “Bağışıklama”, “Bulaşıcı Hastalıklara Müdahale”, “Su ve Gıdalarla Bulaşan Hastalıklarla Mücadele” ve “Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklarla Mücadele” konularına değinildi.

Ardından Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü’nden Çocuk Gelişimci Zehra Kardelen Er, “Çocuk Sağlığı” hakkında, Çevre Sağlığı Teknisyeni Murat İçöz ise “Çevre ve Çalışan Sağlığı” konularında katılımcıları bilgilendirdiler.

Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına yönelik Hizmet için eğitim programı, Dr. Burak Ünal, Diyetisyen Rabia Adeviye Demiralay ve Ebe Seyran Karaoğlu’nun “Örgütleme ve Yönetim”, “Toplumu Tanıma, İletişim-Danışmanlık”, “Acil Durumlarda Vaka Yönetimi”, “Üreme Sağlığı”, “Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar”, “Evde Sağlık” ve “Kırsal Bölgede Çalışanların Sorunları” konularındaki sunumlarıyla sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim