Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, köylere ve kırsal alana yapılan hizmetlerin artarak devam edeceğini belirterek, bürokrasiden, hantal yapıdan kaynaklanan sıkıntılar yüzünden çıkartılan ödeneklerin direk yatırıma dönüştüremediğini, bu sorunu da aşmak için anayasal düzenlemeler yapmakta kararlı olduklarını bildirdi.
AKP İl Genel Meclis Üyesi Ünal Cevizci, Sungurlu İlçesi Arifegazili eski Belediye Başkanı, eski muhtarlar, Köy Muhtarı Şükrü Yadigar, Arabaçayı Köy Muhtarı Vedat Ekri ve Arifegazili Köyü camii dernek başkanı ve ihtiyar heyeti, AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu’na, köy halkı adına yapılan yatırımlar ve hizmetler için teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyarette Arfigegazili ve Arabacayı köylerindeki yatırımlara değinen Bekiroğlu; Arifegazili Köyü'ndeki okulun bakım ve onarımı için 60 bin TL'lik malzeme desteği sağlandığını, köyün su deposunun ihale programına alınarak 220 bin TL.’lik bütçe ayrıldığını, İller Bankası'ndan köyün kilittaşı için bütçeden 150 bin TL’lik kaynak aktarıldığını, köy yolunun 2. kat 4 km asfaltı için 60 bin TL harcandığını, halk kütüphanesi için de 15 bin lira ödenek ayrılarak bakım ve onarımı yapıldığını belirtti.
Bekiroğlu, “Arabaçayı Köyü'nün 8 bin liraya mal olan şu şebekesi ishale hattı değiştirildi. 100 bin liraya mal olacak kanalizasyon şebekesi 2015 programa alınıp yatırım programına alındı. Kapanan ilköğretim okulu muhtarlığa tahsis edilerek bakım ve onarım için 50 bin liralık malzeme alındı” diye konuştu.
Çorum’un tüm köylerine hizmet götürdüklerini, köylerin ihtiyaçlarına göre yatırım aldığını ve yatırımların devam edeceğini kaydeden Bekiroğlu, “316 köyde kilit taşı, 111 köyde kanalizasyon, 154 köyde içme suyu ve 63 köyde tarımsal sulama çalışmaları ayrıca tüm köylere çocuk oyun grubu kurulması için 1 milyon 700 bin TL’lik ödenek çıkarıldı. 2001 yılından bu yana köylerimize yapılan hizmetler ortadadır. Bizler bütün köylerimizin taleplerini dikkate alarak isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim