TKDK İl Koordinatörü Mansur Yalvaçer ile beraberindeki heyet de tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar, iş geliştirme ve çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi konusunda IPARD II Programı kapsamında çıkılan 3. başvuru çağrı ilanı hakkında bilgi vermek üzere Vali Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette yapılan değerlendirmede Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) 21 Aralık tarihinde IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı ilanına çıktığı, “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) tedbiri için; 12 Şubat-15 Mart 2018, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) tedbiri için; 1 Mart-5 Nisan 2018 tarihleri arasında TKDK İl Koordinatörlüğü Ulukavak Mah. Selçuk 1.Cad. PTT Başmüdürlüğü Binası No:10 Çorum adresinde başvuruların kabul edileceği, başvurular hakkında detaylı bilgilere ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberine (Versiyon 3.0) TKDK’nın resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) ulaşılabileceği vurgulandı.

TKDK’nın IPARD II Programı 3. başvuru çağrı ilanıyla destekleyeceği sektörler, destek oranı ve kurumun faaliyet gösterdiği 42 il için ayırdığı toplam destek bütçesi hakkında da bilgi veren Mansur Yalvaçer, “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Tedbiri içerisinde süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi sektörlerinin yüzde 40 ila 70 arasında değişen oranlarda destekleniyor ve bu tedbir için 164 milyon 706 bin 348 Euro bütçe ayrıldı. Çiftlik faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri içinde de bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarının Çorum ilinde yüzde 55 oranında destekleniyor ve bu tedbir için ise 87 milyon 239 bin 811 Euro olmak üzere toplamda 252 milyon Euro’ya yaklaşan bir destek bütçesi bulunmaktadır” diye konuştu.

Vali Necmedden Kılıç ise ziyaretten ve kurumun sağladığı desteklerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Çorumlular ile ilimize yatırım yapmak isteyenleri TKDK desteklerini takip etmeye ve faydalanmaya davet etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim