İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, “Bilindiği üzere TKDK bu çağrı ilanıyla çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbirinde, bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımları ile tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar tedbirinde süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi sektörlerine yönelik yatırımları destekliyor” dedi.

İl Koordinatörü Yalvaçer, 3. Başvuru Çağrı İlanıyla desteklenen her iki tedbire ait proje başvuruları için online sisteme giriş ve proje başvuru paketlerinin teslim tarihleri hakkında da açıklamada bulundu.

Yalvaçer, açıklamasında şunları söyledi:

“Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbiri için online başvuru sistemi 27 Mart 2018 tarihinde saat 21:00’ de kapatılacaktır. Online başvuru sistemindeki tüm işlemlerin (başvuru girişi, evrak yükleme, tamamlama, yazdırma vb.) belirtilen tarih ve saate kadar tamamlanması gerekmektedir. Online başvuru sistemine kayıt yapılan projelere ait başvuru paketleri ise 30 Mart 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar İl Koordinatörlüğüne teslim edilmelidir.

Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar tedbiri için online başvuru sistemi 10 Nisan 2018 tarihinde saat 21:00’de kapatılacaktır. Online başvuru sistemindeki tüm işlemlerin (başvuru girişi, evrak yükleme, tamamlama, yazdırma vb.) belirtilen tarih ve saate kadar tamamlanması gerekmektedir. Online başvuru sistemine kayıt yapılan projelere ait başvuru paketleri ise 13 Nisan 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar İl Koordinatörlüğüne teslim edilmelidir.”

TKDK tarafından yapılan duyurularda ilave süre uzatımı yapılmayacağının ifade edildiğini söyleyen Yalvaçer, olası mağduriyetleri önlemek açısından proje sahiplerinin başvurularını, belirtilen son tarihleri beklemeden biran evvel online sistem üzerinden yaparak, başvuru paketlerini teslim etmeleri yönünde, uyarıda bulundu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim