Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Hakan Körpınar, 13. Proje Başvuru Çağrı döneminde teslim alınan müracaatlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
13. çağrı dönemi kapsamında İl Koordinatörlüğü’ne 212 adet proje başvurusu yapıldığını belirten Hakan Körpınar, “212 projenin toplam yatırım tutarı 35 milyon TL’yi aşmış olup hibe desteğine esas uygun harcama tutarı da yaklaşık 25 milyon TL’dir. Projeler için Kurumumuzun vereceği hibe desteği miktarı da yaklaşık 12,5 milyon TL’dir” dedi.
Alınan projeler hakkında bilgi veren Körpınar, 3 adet Meyve-Sebze İşleme, 2 adet mezbaha – et işleme, 1 adet otel, 1 adet lokanta, 1 adet leblebi üretim tesisi, 1 adet taş işleme tesisi, 1 adet Osmancık 97 pirinci üretim tesisi, 7 adet Arıcılık ve 195 adet tıbbi ve aromatik bitki üretimi konularında başvuru yapıldığını kaydetti.
Körpınar açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Kurumumuz 2015 yılının ikinci yarısı itibarı ile IPARD 2 programının uygulamasına geçecektir. Söz konusu programda hibe verilen sektörlere yenileri eklenecek olup yardım oranlarında da artışlar olacaktır. Programın uygulanmasına ilişkin bilgilendirmeler önümüzdeki süreçte kurumumuz tarafından yapılacaktır. 13. Çağrı kapsamında yapılan tanıtım ve diğer işlemler için vermiş olduğu destek için başta Sayın Valimiz Ahmet Kara’ya, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, oda örgüt ve sivil toplum kuruluşlarına, gelen projelerin hazırlanması için irade ortaya koymuş olan başvuru sahiplerine, projelerin hazırlanmasında emekleri geçen danışmanlarımıza ve mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan kurum personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Projelerin İlimiz ve ülkemiz için hayırlara ve üretimde berekete vesile olmasını temenni ediyorum. Ümit ediyorum ki bu çağrıda teslim aldığımız tüm projeler 2015 yılı içerisinde tamamlanarak üretim aşamasına geçilir ve esas amaç hasıl olur”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim