Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu, Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin ve daire başkanları ile birlikte Çorum’a gelen Genel Müdür İsmail Kartal, Çorum-Osmancık karayolunda geçtiğimiz aylarda meydana gelen Kırkdilim yolunda incelemelerde bulundu. Yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Kartal ve beraberindekiler daha sonra Çorum Valiliği’ne geçerek Vali Necmeddin Kılıç ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Valilikteki toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Vali kılıç ve Genel Müdür kartal, Kırıkdilim yolundaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.
Karayolları Genel Müdürü ve ekibinin Kırkdilim yolunda kalıcı bir çözüm getirilmesi için incelemelerde bulunduğunu açıklayan Vali Kılıç, “Kırkdilim Ağustos ayı sonunda açacağız. Proje ihalesi yapacağız. Orayı açık tünel kısmen şeffaf tünelle kaplayacağız. Araziye kafes tel ve püskürtme beton yapacağız. Çiftli emniyet sistemi olacağı için daha güvenli olacak. Projenin tamamlanması ve yer tesliminin yapılmasının ardından Kırkdilim’i tekrar trafiğe kapacağız. Bununda 5-6 aylık zaman alacağını düşünüyoruz. İnşaat tamamlandığında uzun yıllar Çorum’a hizmet edecek güzel bir yol ile halkımızın huzuruna çıkacağız. Mümkün olan en kısa sürede Kırkdilim’i Çorum’un hizmetine sunacağız” dedi.
Kırkdilim’in Türkiye’nin topografyasını ele aldıklarında bu topografyada en kritik üç kilometrelik bir kesimi oluşturduğuna dikkat çeken Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ise, “Burada 40 dilime bölünmüş bir zemin yapısından bahsediyoruz. Teknik olarak nasıl olarak çözeceğimiz hususunda kararı verdikten sonra çalışmalara başlayacağız. Ancak bugün itibariyle biz bu yolu trafiğe kapadık. Yağışlı havalarda ve kışın zemindeki hareketler nedeniyle can ve mal güvenliği tehlikeye düşürmemesi için oradaki döküntüleri almak, malzemeleri temizlemek açısından çalışmamız var. Ağustos ayı sonuna kadar biz çalışmamızı tamamlayarak burayı trafiğe açacağız” diye konuştu.
Kırkdilim yoluna kalıcı bir çözüm üretmek için dört kategoride çalışma yapacaklarını açıklayan Kartal, “Bir tanesi stabil olan yerlerde betonlama ve kafes tek sistemi, aç kapa tünel şekliyle yaklaşık bir kilometrelik tünelle burayı güvenli hale getirmek için çalışıyoruz. Yaklaşık bir yıllık bir süre sonunda Kırkdilim’i biz Çorum ve Karayolları Genel Müdürlüğü olarak gündemimizden çıkarmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor. Biz buranın problemiyle dertleniyoruz. Türkiye genelinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün birinci gündemi burası. İnşallah bir yıl sonra gündemimizden çıkaracağız. Bu problemler kalıcı olarak gündemimizden çıkaracağız. Yarında geç olur mantığıyla çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim