Adını güzergah üzerindeki 40 virajdan alan Kırkdilim'de büyük bölümü sarp kayalıklar ile uçurum arasında yer alan üç tünel yapılıyor. Türkiye’nin en önemli güzergâhları arasında yer alan Kırkdilim yolunda T3 tünelindeki ikinci ışık da göründü. Toplam 670 milyon liraya mal olacak dev yatırım kapsamında T-3 tüneli ikinci tüpünde ilk ışığın görünmesi nedeniyle tören düzenlendi.

Törene Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatçı, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, daire müdürleri ve müteahhit firmanın yetkilileri katıldı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında T3 tünelinin sağ tüpünde bir programla ışık görünmesi için tören yaptıklarını hatırlatan Vali Mustafa Çifftçi, “Bugün ise sol tüpünde program gerçekleştiriyoruz. İnşallah bundan sonra T2 tüneli var onda da Aralık ayı içerisinde program düzenleyeceğiz. T3 tünelinin uzunluğu 1553 metre, ardından gelen T2 tünelinin uzunluğu 1149 metre, bir sonraki T1 tünelinin uzunluğu da 1389 metre. Yaklaşık 8 km’lik bir tünel uzunluğundan bahsediyoruz. Tünelin 2021 yılının sonunda hizmete açılması planlanıyor. İnşallah bittiği zaman sürücülerimiz emin ve konforlu bir şekilde, daha az yakıtla Kırkdilim tünellerinden geçmiş olacaklar” diye konuştu.

Projenin maliyetinin 670 milyon TL olduğunu kaydeden Vali Çiftçi, “Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bu kadar büyük bir proje ancak devlet imkanlarıyla yapılabilirdi. Bu hizmetlerde imzası olan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ceylan, yatırımın 670 milyon liraya mal olacağını açıkladı. Sadece Kırkdilim’de değil Mecitözü-Çorum, Çorum İskilip, Çorum-İskilip karayollarında da hummalı bir çalışma yürütüldüğünü anlatan Ceylan, “2021 yılı sonunda Çorum’daki yol inşaatlarının yüzde 80 ila 90’nını bitirmiş olacağız” diye konuştu.

Pandemi sürecinde hükümetin, devletin büyüklüğünü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğini gördüklerini kaydeden Milletvekili Kaya ise projenin 2021 yılında tamamlanarak hizmete açılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Milletvekili Kavuncu da, Çorum ve ülkemiz adına önemli bir yatırım için bir arada olduklarını söyledi. Kırkdilim projesinin aynı zamanda yeni Türkiye’nin ayak sesleri olduğunu dile getiren Kavuncu, dünya olağanüstü bir dönemden geçerken yatırımlar dip yaparken hamdolsun Türkiye lider ülke ilerleyişine hızla devam ettiğini belirtti.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, sadece tüneller ve yollar yapılmadığını, gönülden gönüle de yollar açıldığını ifade ederek, projenin hızlı şekilde devam ettiğini belirterek, hayırlı olmasını temenni etti.

Daha sonra Vali Çiftçi'nin telsizle tünelin diğer tarafındaki işçilere talimat vermesinin ardından son parça da iş makinesiyle açıldı. İlk ışığın görülmesini Vali Çiftçi ve beraberindekiler alkışlarla karşıladı. Tünelin açılmasıyla diğer taraftan çıkan işçilerden biri, elindeki Türk bayrağını Vali Mustafa Çiftçi'ye teslim etti. Vali Çiftçi, bayrağı üç kere öpüp, alnına koydu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim