Çorum'un İstanbul bağlantısını sağlayan Çorum-Lâçin karayolu Kırkdilim Geçidi, son günlerde meydana gelen büyük heyelanlar nedeniyle kapanma noktasına geldi. Düşen kaya parçaları sürücüleri tedirgin etti. Uzmanlar yoldaki sorunun ancak tünel ya da viyadük ile çözülebileceğini dile getiriyor.

BÖLGE MÜDÜRÜ İNCELEME YAPACAK
Çorum-Lâçin karayolu Kırkdilim geçidi 2008 yılında başlayan çalışmalarla 30 milyon TL'ye mal olarak 3 şeritli yapılıp 8 Ağustos 2011 tarihinde yeniden hizmete açıldı. Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından hizmete açılan Kırıkdilim yolunda tekrar heyelan nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Karayolları Bölge Müdürü önümüzdeki günlerde Çorum’a gelerek yolda inceleme yapacak.
Kısa bir süre önce yaşanan heyelan nedeniyle, yolda önlem alınarak Kırkdilim geçidinin bir bölümünde üç şeritli yol iki şeride düşürülmüştü. Karayolları ekipleri yola yuvarlanan dev kaya parçaları nedeniyle yolun bir şeridini beton barikatlarla ayırdı. Ancak alınan bu geçici önlem sürücülere zaman zaman zor anlar yaşattı. Son günlerde artan büyük çaplı heyelanlar nedeniyle karayolları ekipleri bölgede alarm durumuna geçti. Yolda günlük inceleme yapan ekipler alternatif yol arayışlarına da başladı.

TÜRKİYE’NİN EN KRİTİK YOLLARINDAN
30 milyon lira maliyetle yapılan yol Çorum’u, Türkiye’nin ana yol sisteminin bel kemiği olan ve ”TETEK” güzergahı olarak adlandırılan yola bağlıyor. İstanbul’a ulaşımı 76 kilometre kısaltan ve batıdaki diğer şehirlere ulaşımı kolaylaştıran yol aynı zamanda Çorum’u alternatif olarak Karadeniz’e, Sinop’u ise güneye bağlıyor.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim