Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (ÇESOB) Yalçın Kılıç ile Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, kısa bir süre önce trafiğe kapatılarak bakıma alınan Kırkdilim Yolu’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Geçtiğimiz aylarda Kırkdilim mevkiinde meydana gelen heyelandan dolayı yolun bir bölümünde daralma meydana gelmişti. Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, heyelandan dolayı yoldaki bozulmalar ve kaya parçalarının temizlenmesi amacıyla acil olarak ihale açmış, ihaleyi 3.746.500 TL bedelle Dörtyol İnşaat üstlenmişti.

KILIÇ VE ŞAHİN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
Kırkdilim Yolu’ndaki bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceleyen ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ile Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Çorum-Lâçin-Osmancık karayolu Kırkdilim Geçidi’nin 30 milyon TL harcanarak Ağustos 2011’de 3 şeritli yol olarak hizmete açıldığını hatırlatan Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, toprak kayması devam eden yolun 6 Mayıs’ta yeniden kapatılıp tekrar bakıma alındığını söyledi.

RAMAZAN BAYRAMINDA AÇIK OLACAK
Kırkdilim’in Çorum’un İstanbul bağlantısını sağlaması, aynı zamanda kuzeyi güneye bağlayan bir yol olması nedeniyle önemli bir güzergâh olduğunu belirten Tahsin Şahin, Lâçin-Harmancık servis yoluna yönlendirilen sürücülerin büyük mağduriyet yaşadığına dikkat çekti. Yoldaki bakım ve onarım çalışmalarının biran önce tamamlanarak yolun en kısa süre içerisinde trafiğe açılmasını istediklerini anlatan Şahin, Kırkdilim Yolu’nun 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle “geçici” olarak trafiğe açılacağını bildirdi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim