Meydana gelen kaymanın bir depremin ardından kaynaklandığını ve yola hareket eden büyük kayanın da yerinde sabit kaldığı bilgisinin verildiğini dile getiren Kaya, yeni kaymanın bulunmadığını ve sıkıntı yaratacak durumun ortadan kalktığı bilgisinin verildiğini kaydetti. “Bizim derdimiz insanların canına zarar gelmesin diye uyarmak” diyen Kaya, Karayollarından bir heyetin her gün bölgede inceleme yaptığını öğrendiklerini, yolda temizleme çalışmalarına başlanacağını ancak yeni kayma olması durumunda Çamlıca yolunun devreye alınacağını dile getirdi.

Vakıf arazisinin bir kısmı Özel İdare’ye geçti
Özel İdarenin Gülabibey Mahallesi’nde bulunan 1220 m2 ahşap camii olarak Abdulbaki Paşa Vakfı adına kayıtlı iken belediyenin 18. Madde uygulamasının ardından 112/2400 hissesinin Çorum Özel İdaresi adına kayıt ve tescil edildiği belirtildi.
İl Genel Meclisi’nde görüşülen maddede Abdulbaki Paşa Vakfı’nın 5737 sayılı Vakıflar Kanunu uyarınca Genel Müdürlükçe yönetilecek ve temsil edilecek vakıflar ile mülga 743 sayılı Türk Kanunu Medenisinin yürürlük tarihinden önce kurulduğu ve 2762 sayılı Vakaflar kanunu gereğince Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen Mazbut vakıf olduğu belirtildi.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim