AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Gençlik Kolları Başkanı M. Fatih Temur ve çok sayıda gencin katılımıyla Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yerlikaya, adaylarla ilgili kırgınlıkların olabileceğini kaydederek, “Ama Cumhurbaşkanımız, teşkilatımız bir aday belirlemiş. Birbirimizle hesap görme günü değil. Ortadoğu’da, Filistin’de, Balkanlarda, Myanmar’da yaşanan zulümler karşısında sesini yükselten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkma zamanı” ifadelerini kullandı.

“Haberlere de konu oldu, hepiniz izlemişsinizdir. ‘Ben Kürdistan’a oy vereceğim’ diyor. Hayırdır. Kürdistan kuruldu da bizim mi haberimiz yok? Bizi mandacılığı sürüklemek isteyenler el ovuşturuyor. Bizi zillete sürüklemeye çalışıyorlar. Birkaç çapulcuya, birkaç geri zekalıya Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirecek miyiz? Tabi ki hayır” diyen Yerlikaya, 15 Temmuz’da bu millete bomba yağdıranların el ovuşturduğunu dile getirdi.

Yerliyaka, “Gezi parkı ile yokladılar. 17-25 Aralık’ta ayar çektiler tutmadı. Milletin üzerine bomba yağdırdılar yine olmadı. Hep birlikte ekonomik darbe yapmaya çalıştılar yine olmadı. Ne zaman yerli ve milli üretime başladık, o zaman azdılar. Köprü, 3.Havalimanı falan istemiyorlar. Bunlar, kalkınmamızı istemiyorlar. Milletle bizim aramızı açmak istiyorlar” diyerek, “Oyunlara gelmeyelim” çağrısı yaptı.

Seçime çok az bir süre kaldığını anlatan Yerlikaya, “Kırgınlık, küskünlük varsa bir tarafa bırakalım. Bu son günlerde var gücümüzle çalışalım. Şer güçlerini bir tarafa itelim. İnanıyorum ki, Çorum layığını yapacak. Türkiye’de ilk 3’e, 5’e girecek oy çıkacak.

Çorum’da önemli yatırımlarımız var. Bundan sonra da yatırımlarımız devam edecek. Çorum, göç veren il olmaktan göç alan il haline geldi. Yolumuza devam ettiğimiz müddetçe bu koca kayadan sadece toz alabilirler.

31 Mart’ta gereken mesajı verelim. Kurda kuşa yem edecek liderimiz yok” şeklinde konuştu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim