1 Mayıs mitinginde bir konuşma yapan Kahraman, “Emek ve dayanışma günümüz kutlu olsun. Bu zorlu günlerde emekçilerin yanında olanlara selam olsun. Kazancı Yokuşu’nda hayatını kaybedenlere selam olsun. İş cinayetlerinde hayatını kaybeden tüm emekçilere selam olsun” dedi.
Türkiye’de neredeyse her gün emekçilerin hayatını kaybettiğini belirten Kahraman, “Artık iş cinayetlerinin yaşanmadığı bir ülke istiyoruz” ifadesini kullandı.
Şimdi de kiralık işçilik diye bir icat çıkarıldığını kaydeden Kahraman, “Daha önce kiralık ev, kiralık otomobil duymuştuk ama kiralık işçilik hiç duymamıştık. Bugün bunlar da başımıza geldi. Oysa biz ne otomobiliz ne de eviz, biz insanız insan.
Bilindiği gibi Ocak ayında asgari ücret 1300 lira oldu. Ancak 269 bin işçi de kapı önüne konuldu. Buradan işverenlere sesleniyorum; siz 5 gün 1300 lira ile geçinin ben de bir dahaki bayramda burada sizlerden özür dileyeceğim.
Bir de emeklilik konusu var. Milletvekilleri 2 yılda emekli olurken, bizler ise ancak mezarda emekli olabileceğiz” şeklinde konuştu. (Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim