Bilim Fuarı’nın açılışına İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ve Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler’in yanı sıra köy halkı katıldı.

Etkinliğin açılışında söz alan Okul Müdürü İbrahim Halilullah Işık, “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın bu sene ilkini düzenlemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Fuara emeği geçen öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise artık kent merkeziyle köy okulları arasında bir fark kalmadığını belirterek, “Gördüğünüz gibi köy okullarımız da artık TÜBİTAK Bilim Fuarları açıyor. Geçen sene 24 tane TÜBİTAK fuarımız vardı, bu sene 111 oldu. Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmalarıyla ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını diliyoruz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen öğrencilerimiz ileride ülke yararına büyük buluşların mimarı olabilir.” diye konuştu.

Daha sonra Seyit Ali Büyük ve diğer davetliler tarafından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Katılımcılar, Bilim Faurı’ndaki stantları gezerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldılar. Kınık Ortaokulu Bilim Fuarı’nda 4 danışman öğretmenin nezaretinde 42 öğrenci tarafından hazırlanan 21 proje yer aldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim