Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Faruk Cıdık’ı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nda katıldığı genel kurulda yeniden başkan seçilmesinden dolayı kutladı.

Konuşmasında Kudüs ile ilgili görüşlerinden de söz eden Suvacı, Kudüs’ün üç dinin de merkezi olduğunu ve özel olarak kalması gereken bir yer olduğunu vurguladı. Kudüs’ün bir ülkeye verilecek yer olmadığını ve bölgenin bağımsızlığının korunması gerektiğini söyleyen Hasan Suvacı, bu konuda gereken adımların atılmasının uygun olacağını dile getirdi.

Ülkenin güzel günlerden geçmediğini dile getiren Suvacı, İçişleri bakanının insanları koruması gerektiği yerde tehdit eder nitelikte açıklamalarda bulunduğunu ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na “Sen bittin” diyebildiğini ifade etti. Bu sözün kin ve nefretle dile getirildiğini anlatan Suvacı, şimdiye kadar devam eden algı yönetiminin yıkılmaya başladığını bu nedenle de kızgınların başladığını belirtti. Herşeyin ortaya dökülmesi ile birlikte algıyı başka yöne çekebilmek adına CHP’li belediyelere saldırılmaya başlandığını anlatan Suvacı, “Zaten müfettişler CHP’li belediyelerden çıkmıyor. Önce kendi belediyelerine baksınlar. Suçu olmayan başkan neden görevden alınsın. Suçu varsa da mahkemeye verilsin. Mahkemeye veremiyorsan neden görevden alıyorsun. Vatansever ve milliyetçilerin bu işe dur deme zamanı geldi. Vatandaş artık gözleri bağlı önüne konulan iki lokta ekmeğe kanacak durumda değil” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık ise bu görüşlerin hepsinin altına imza atabileceğini kaydederek, korku imparatorluğu ile devlet yönetilemeyeceğini, insanları kandırarak ya da tarikatlarla da ülkenin yönetilemeyeceğini, ülkenin yaşanabilir bir hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim