Türkiye’nin jeopolitik ve jeostratejik konumu ile birlikte düzensiz kentleşme ve sanayileşmenin getirdiği risklerin diğer ülkelere oranla daha fazla olduğu ve bu nedenle ülkemizi etkilebilecek herhangi bir saldırıya karşı halkın can ve mal kaybının en aza indirilmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alınması için Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde KBRN tatbikatı yapıldığı belirtildi.
Tatbikat senaryosu gereği Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde kimyasal madde üretimi yapan bir fabrikada aşırı ısınma nedeniyle patlama meydana geldiği, bu esnada görevlilerin kimyasal maddeye maruz kaldığı vurgulandı. Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, hastanenin ilimizin KBRN hastanesi olduğunu belirterek AFAD ve UMKE ekibinin katkıları ile düzenlenen tatbikatın başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.
Tatbikatta Acil Servise getirilen hastaların KBRN timi tarafından arındırılma ve izolasyon işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğini de söyleyen Zehir, ilimizin sanayileşmesine de vurgu yaparak yaşanabilecek tehlikelere karşı her türlü önlemi aldıklarını sözlerine ekledi.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim