Ak Parti Çorum milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan, Ak Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen törenle adaylığını resmen açıkladı.
Adaylık başvuru dosyasını Ak Parti İl Başkan Vekili Eyüp Arslan’a teslim eden Prof. Dr. Kaymakcan, milletvekili seçilmesi halinde hiç kimseyi ötekileştirmeden bütün Çorumlulara hizmet edeceğini söyledi.
Ak Parti İl Teşkilatı üyeleri ile çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda Ak Parti İl Başkan Vekili Eyüp Arslan, “Devletimize birçok görevde hizmet eden Prof. Dr. Kaymakcan’ın adaylığı partimiz için büyük bir kazanımdır. Bu süreçte kendisine başarılar diliyorum” dedi.
1966 yılında Çorum’un İskilip ilçesinde doğan Prof. Dr. Kaymakcan ise, kendisini tanıtarak, özgeçmişi hakkında partililere ve teşkilat üyelerine bilgiler verdi.
Uluslararası Din ve Değerler Eğitimi Derneği üyesi olan Prof. Dr. Recep Kaymakcan, uzun yıllar akademik camianın içerisinde bulunduğunu ve KYK Genel Müdürlüğü döneminde eğitim faaliyetlerine ağırlık verdiğini belirterek, üniversitedeki akademik çalışmalarımın yanı sıra sivil toplum örgütlerinde de aktif olarak görev yaptığını söyledi.

“ÇORUMLULARA HİZMET EDECEĞİM”
400 bine yakın üniversite öğrencisinin barındığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü döneminde yurt kapasitesinin tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını ifade eden Kaymakcan, “Kurumda kız-erkek yurtları ayrılmış ve yurtların bir barınma yeri olmanın ötesinde, bir eğitim kurumu haline dönüşmesi için eğitim faaliyetlerine ağırlık verilerek yüzbinlerce üniversite öğrencisinin hem akademik hem de değer merkezli içeriklerle buluşması sağlanmıştır” dedi.
Milletvekili seçilmesi halinde sivil toplum kuruluşları ile yakın ilişki kuracağını ve ülkemiz için hizmet edeceğini dile getiren Prof. Dr. Kaymakcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Toprağına, taşına, suyuna, insanlarına aşina olduğum bu şehirden aday olmak beni hakikaten hem heyecanlandırıyor hem de gururlandırıyor. Hiç kimseyi ötekileştirmeden bütün Çorumlulara hizmet etmek, ziyadesiyle gurur vesilemdir.

“STK’LARIN SESİ OLACAĞIM”
Üniversite hocalığı, sivil toplum çalışmaları ve bürokrasi sürecinde eğitim ve gençlerle ilgili elde ettiğim deneyimi yeni Türkiye'nin yeni kültür ve medeniyet vizyonu çerçevesinde milletvekili olarak siyasi alana taşıyarak ilimize ve ülkemize hizmet etmek istiyorum. Ayrıca milletvekili olduğum takdirde Meclis’te sivil toplum kuruluşları ile yakın ilişki kurarak onların sesi olmaya çalışacağım. Hükümetimizin Çorum'da sürdürdüğü hizmet seferberliğine ve hemşerilerimizin özlemlerinin gerçekleşmesine azami katkıyı sağlayacağım.”
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim