CHP Parti Meclisi’nde Çorum Belediye Başkan adayı olarak belirlenen İnşaat Yüksek Mühendisi Özgür Kılıç önceki gün partililerle biraraya gelerek ilk basın toplantısını düzenledi. İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, eski CHP Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, CHP İl, İlçe, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları yönetici ve üyeleri, Kılıç ailesi ve çok sayıda partili katıldı.

“ÖZGÜR KILIÇ’TAN BEKLENTİMİZ ÇOK”

Toplantının açılışında yerel seçimler için aday belirlemeye devam ettiklerini söyleyen İl Başkanı Tüfekçi, Çorum Belediye Başkan adayı olarak belirlenen İnşaat Yüksek Mühendisi Özgür Kılıç’tan beklentilerinin büyük olduğunu, bütün şehrin Belediye Başkanı olacağından şüphe duymadıklarını kaydetti.

CHP olarak daha önceki süreçte 3 ilçe belediye başkan adayını açıkladıklarını hatırlatan Hasan Eray Tüfekçi, “Çorum halkının ve kamuoyunun merakla beklediği Çorum Belediye Başkan adayımızı açıklamak için buradayız. Çorum Belediye başkan adayımızdan beklentimiz çok. Kendisinin seçildiğinde tüm şehrin başkanı olacağından hiç şüphemiz yok. Buna ek olarak ötekileştirmeden kimseyi dışlamadan herkesi benimseyen ve insan odaklı, sosyal diyalogları çok iyi olan, halkla iç içe bir başkan göreceğiz. ‘Rant için değil, Halk için Belediye’ sloganımızla çıktığımız bu yolda CHP’nin Çorum Belediye Başkan adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Özgür Kılıç olmuştur. Kendisini kutluyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

KALENDER DE BAŞARI DİLEDİ

CHP Merkez İlçe Başkanı Kalender ise Belediye Başkan adayları Özgür Kılıç’ın Çorum Belediyesi’ni rant için değil halk için kullanacak, sosyal belediyeciliği tüm halka eşit ve farklı kesimlere de farklı davranmadan eşit ilkelerle yayacak bir aday olduğunu ve kendisine başarı dilediğini vurguladı. İsmail Kalender bu süreç içerisinde Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan üç arkadaşını da tebrik ettiğini vurgulayarak bundan sonra da CHP’nin yerel yönetimlerdeki başarısını Çorum’a göstermek için hep birlikte çalışacağını sözlerine ekledi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de konuşmasında Belediye Başkan adayı Kılıç’ın seçilmesi halinde sadece partililerinin değil tüm Çorum’un belediye başkanı olacağına inandığını vurguladı. Tufan Köse, sosyal demokrat belediyeciliğinden 24 yıldır yoksun kalan Çorum’da Özgür Kılıç’ın Turhan Kılıçcıoğlu’nun bıraktığı bayrağı daha yükseğe taşıyacağına inandığını da belirterek tüm Çorumlulardan sandıkta destek beklediklerini açıkladı.

Toplantıya ailesi ile birlikte katılan ve İMO Başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirterek 43 yıldır bu şehirde yaşayan bir insan olarak sorunları bildiğini kaydeden Özgür Kılıç ise bilgi, birikim ve tecrübesi ile Çorum’u daha ileriye taşıyacağına inandığını, şaibesiz ve şeffaf bir yönetimle, hak ve adaletle tüm Çorum’u tekrar birleştirerek yeniden Anadolu’nun parlayan yıldızı haline getireceklerini vurguladı.

KÖSE’DEN ROZET

Toplantının ardından Gazi Caddesi’ne inen CHP adayı Özgür Kılıç ile partililer toplu fotoğraf çekindi. CHP Milletvekili Köse de İMO rozetini çıkaran Özgür Kılıç’a üzerinde Atatürk’ün portresi olan bir CHP rozeti taktı. Köse, Kılıç’ın 31 Mart akşamı bu rozeti de çıkararak Çorum’u simgeleyen bir rozet takacağına inandığını da belirtti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim