Kooperatifin eski başkanı İsmail Hakkı Melendiz’in iddialarına yanıt veren Pehlivan, birçok firma ve kurumun sıkıntı çekerken veya kapanma noktasına gelmişken Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin bu süreçten güçlenerek çıktığını belirterek “Eskiden satış mağazaları bomboş herkes birbirinin ağzına bakarken şuan her türlü malzemeyi getirir ve vadeli şekilde satar duruma gelmiştir. Borç için arayanlara verilecek cevap olmadığından telefonların fişleri çekilen durumdan, malzeme satmak için arayanların durumuna gelinmiştir. Hiçbir firma Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi’ne malzeme vermezken şuan ürün satmak için yarışır olmuşlardır” dedi.

Dönemin zararla kapatıldığının doğru olduğunu ancak bu zararın faaliyetten kaynaklı bir zarar olmadığını, tamamen eski yıllardaki borçlanmalardan kaynaklı faiz giderleri olduğunu kaydeden Pehlivan, açıklamasında şunları söyledi:

“Temmuz 2020 sonu itibariyle de kooperatifin kârı, 373.145,66 TL’dir. Kooperatifin borcu olduğu da doğrudur. Ancak zikredildiği kadar kesinlikle değildir. Bir kurumun borcu olması da gayet normaldir. Çünkü ticaret yapılıyordur, malzeme alınıyor, satılıyor ve ortakları mağdur edilmiyordur, bu borçlanmaların karşılığı vardır ve günü günleri geldiğinde hepsi ödenecektir. Şu an itibariyle tüm firmaların borçları ödeme günlerinde ödenir hale gelinmiştir. Tabi malzeme getiremeyen, satış yapmayan, günlerini çay kahve ve laklak ile geçirenler bunu bilmezler. Zaten tüm kediler uzanamadıkları ciğerlere pis derlermiş.

Biz kimileri gibi çiftçiden kaçmıyor, bilakis onların her zaman yanında ve içinde oluyoruz. Buyursun gelsin hangi yetkiliye sesleniliyorsa. Bizde her şey açık ve şeffaftır. Biz önce Allah’a sonra da milletimize hesabımızı veririz. Çünkü bizim kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yok çok şükür.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim