Kimsenin Çorum’un huzurunu ve düzenini bozmaya hakkının olmadığını belirten Serbes, “Çorum Valiliğini, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığını, Çorum Hitit Üniversitesi Rektörlüğünü, bu yapılan haksız hukuksuz paylaşımla alakalı hukukun gereğinin yapılmasını tüm kamuoyu adına talep ediyoruz” dedi.

Serbes, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Çorum Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner sosyal medya hesabındaki paylaşımlarında CHP Genel Merkezi için “PKK hücre evi” ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce için ”Tavukçu Muharrem Camide halay çekiyor” şeklinde paylaşımlar yaparak gerek partimizin tüzel kişiliğini, gerekse Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce’nin kimliğini aşağılayıcı yıpratıcı söylemleri tüm toplumun göreceği şekilde sosyal medya hesabında paylaşmıştır.

Çorum Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner’in sosyal medya hesabından Cumhuriyet Halk Partisi’ni karalama ve yıpratma amaçlı photoshopla değiştirilen resim ve görselleri gerçek gibi paylaşarak partimize hakaret ve iftiralar içeren paylaşımlar bir akademisyene yakışmayacağı gibi bir insana da yakışmayacaktır. Akademisyen kimliği bulunan bir eğitimcinin Çorum gibi derin acılar yaşamış bir şehirde bu ve benzeri paylaşımlar yaparak güzel Çorum’umuzun huzurunu ve düzeni bozmaya hakkı yoktur.

Yetkilileri göreve davet ediyoruz; Çorum Valiliğini, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığını, Çorum Hitit Üniversitesi Rektörlüğünü, bu yapılan haksız hukuksuz paylaşımla alakalı hukukun gereğinin yapılmasını tüm kamuoyu adına talep ediyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden bugüne Türkiye’nin birleştirici gücü olarak din dil ırk mezhep ayırt etmeksizin toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak ülkemizde birliğin beraberliğin huzurun teminatı olmaya devam edecektir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim