Hak-İş Konfederasyonu Çorum İl Temsilciliği tarafından taşeron yasası ile ilgili değerlendirme toplantısında konuşan Külcü, sevinçli bir gün yaşadıklarını belirterek, “Uzun yıllardır tartışılan sosyal bir meseleyi sorun olmaktan çıkarıp, yeni bir başlangıç yapıyoruz. Bu başarının en büyük mimarı, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Büyük işleri, büyük insanlar yapar. Erdoğan da onlardan biridir.” dedi.

Taşeron sorununun aşılmasında yaşanan sıkıntıların hep birlikte çekildiğini vurgulayan Külcü, “İşçiler olarak siz ne kadar çektiyseniz, ne kuşa ne de deveye benzeyen bu sistemden Belediye olarak biz de çok çektik. Biz de Belediye olarak bu sıkıntılardan kurtulacağımız için mutluyuz. Bugüne kadar tüm işleri sizinle birlikte yapmıştık. Bundan sonra sizlerle daha yakın olacağız. Artık sizler o şirketin, bu şirketin değil, Belediye’nin kadrolu işçilerisiniz. Sorumluluğunuz bundan sonra daha da artıyor. Kim, istiklâli ve istikbali için çalışırsa biz de onların arkasında duracağız.” ifadelerini kullandı.

İşçilere bir de müjde veren Külcü, Çorum Belediyesi’nde çalışan işçilerin bundan sonra sendika üyesi olabileceklerini ve bu konuda herhangi bir engel bulunmadığını sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim