Bilindiği gibi Ahmet Davutoğlu ekibinde Çorum’dan AK Parti eski il başkanlarından Rumi Bekiroğlu, yeni parti çalışmalarını yürütüyor. Bekiroğlu, yola çıkacağı arkadaşlarının listesini çıkarmış durumda, partinin resmi olarak kurulmasını bekliyor.

Öte yandan, kurucusu olduğu AKP'den istifa eden ve yeni parti çalışmalarını yürüten eski bakan Ali Babacan’ın en geç 31 Aralık’a kadar kurması beklenen yeni partisinin “demokrasi” söylemi ile yola çıkacağı belirtildi. “Demokrasi” ya da “demokrat” sözcüğünün partinin isminde de yer alabileceği söyleniyor.

Partinin kuruluş çalışmaları sırasında profesyonel şirketler ya da yüz yüze temaslarda “demokrasi” talebinin öne çıktığını, iktidara eleştirilerin bu çerçevede yoğunlaştığını gören yeni parti kurmayları, bu arayışın altını çizerek yola çıkmaya hazırlanıyor.

YOK GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA VARLAR

Yukarıda belirttiğim gibi Çorum’da Ahmet Davutoğlu ekibinin teşkilatlanma çalışmalarını Rumi Bekiroğlu vasıtasıyla sürerken, Ali Babacan yanlıları ise henüz Çorum’da boy göstermediler.

Çok sessiz ve derinden partileşme çalışmasını sürdürdükleri ortada. Şimdiye kadar henüz ortaya çıkan olmadı, ama varlar. Ali Babacan’ın partiyi resmiyete dökmesini bekliyorlar. Bunun bir nedeni de, bir kısmının şu aşamada henüz nabız yoklama safhasında olması.

Kurulacak partinin ne doğuracağını kestirememeleri; ya başarısız olunursa korkusu nedeniyle henüz beklemedeler. Deyim yerindeyse, sofranın kurulmasını bekliyorlar. Kurulacak sofraya bakıp masaya öyle oturacaklar. Bir kısmı sofrayı beğenmez ise masadan uzak duracaklar gibi gözüküyor.

KİM BUNLAR?

Evet ya, kim bunlar.

İçlerinde eski belediye ve ilçe başkanları, AK Parti eski yöneticileri, -AK Parti’de umduğunu bulamayanlar, makam-mevki sahibi olamayanlar- Anavatan partililer, DYP’liler ve MHP’lilerin de içerisinde bulunduğu bir grup bazen bağımsız, bazense birlikte Ali Babacan’ın kuracağı parti çalışmalarını yürütüyor.

Ahmet Davutoğlu’nun partisine göre Ali Babacan’ın kuracağı parti yapılanması, içlerinde tanınmış işadamlarının da bulunması nedeniyle Çorum’da daha çok ses getirecek gibi görülüyor. Tabii yukarıda belirtiğim gibi ne doğacağını bil(e)mediklerinden çalışmalarını çok gizli tutuyorlar.

Yalnız şunu söyleyebilirim, tüm Türkiye gibi, önümüzdeki 2020 yılında Çorum siyasetini çok renkli ve çok hareketli bir dönem bekliyor.

EDİT: Babacan grubundan adı geçenlerden biriyle konuştum. Konuşmasından şunu anladım. Şimdilik konuşmayım. Konuşursam küresel ısınma olur, etkisi beni yakar anlamında bir yüz ifadesine büründü.

Editör: TE Bilisim