16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Amasya’ya giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, miting sonrası Çorum’a da uğradı.

Sabah saatlerinden itibaren Çorum’dan da çok sayıda partili Amasya’ya giderek mitinge katıldı. CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP Çorum Belediye Başkan adayı Kenan Nuhut başta olmak üzere CHP İl, İlçe ve Merkez İlçe yöneticilerinin hazır bulunduğu Amasya mitinginde halka seslenerek vatandaşların sandığa giderek vicdanlarının sesini dinleyerek oylarını vermelerini isteyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra babasını kaybeden Ünlü Tiyatro Sanatçısı Çağlar Çorumlu’yu Merzifon’da bulunan babaevinde ziyaret etti. Vedat Çorumlu’nun kaybı nedeniyle üzüntülerini ve başsağlığı dileğini anne Yüksel Çorumlu ve Çağlar Çorumlu’ya ileten Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra ise Çorum’a hareket etti.

Kılıçdaroğlu, Çorum’da da Dedesli Ovası köyleri başta olmak üzere çok sayıda köyün post dedeliğini yapan Alevi dedesi Şevket Bilal’in Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde’de bulunan ailesini ziyaret etti. Oğulları Hasan ve İbrahim Bilal’e taziyelerini ileten Kılıçdaroğlu, daha sonra Ankara’ya döndü.

CHP liderine ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ile bir grup partili de eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile beraberindeki heyet Çağlar Çorumlu ve Çorumlu Alevi Dedesi Şevket Bilal’in ailesini ziyaret ederek taziyelerini iletti.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim