Cinsel istismar yasa tasarısını protesto etmek amacıyla Salı günü Ankara’ya giden CHP İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, İl Kadın Kolları yöneticileri Sultan Özcan, Zehra Kelek, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, Osmancık Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakaş, Oğuzlar Kadın Kolları Başkanı Büşra Karanfil, Alaca Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Tokgöz, Sungurlu Kadın Kolları Başkanı Rabia Doğualp, Mecitözü Kadın Kolları Başkanı Alev Ekmekçi, Mecitözü İlçe Başkanı Atiye Yaşar ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Bulut’tan oluşan Çorum heyeti, protesto eyleminin ardından önce CHP Grup Toplantısı’na katıldı daha sonra ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na Çorum İl Kadın Kolları’nın çalışmaları hakkında bilgi veren İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, tüm gayretlerinin CHP’yi iktidara taşımak ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan olarak görmek olduğunu söyledi.

Kadınların ziyaretinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Kılıçdaroğlu ise iktidar olabilmek için el birliği içerisinde çalışılması gerektiğini dile getirdi. Bu konuda özellikle de kadınlara büyük bir görev düştüğünün altını çizen Kılıçdaroğlu, “Bundan sonraki süreçte kadınlara büyük iş düşüyor. Ev ziyaretlerini arttırarak, halka dokunarak, halkla iç içe bir çalışma yürütülmesi gerekiyor” dedi.

CHP’li kadınlar, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve MYK üyeleri ile TBMM’deki CHP’li milletvekilleri ile de görüşerek, çalışma programları hakkında sohbet ettiler.

 (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim