Yapılan itirazlar dünkü toplantısında oy çokluğuyla reddedildi.
Belediye Meclisi’nde gündem dışı bölümde söz alan CHP’li Özgür Kılıç, Ilıca mevkiindeki öğrenci yurdu inşaatına yapılan itirazları gündeme taşıdı.
Ak Partili Meclis üyelerine imarı onaylanmamış, askı süresinden inmemiş, ruhsatı alınmamış herhangi bir inşaata başlanıp başlanılmadığını soran Kılıç, “Ruhsatsız ve inşaatı onaylanmamış yerde inşaat yapamazsınız. Yaparsanız önce Belediye mühürler. Mühürlemez ise Türkiye Cumhuriyeti savcıları Belediye görevlilerine görevi kötüye kullanmaktan dava açarlar.
Şimdi bunları neden anlattım? Ayrıca Belediye’ye imara itirazın dışında başka dilekçeler de varmış. Burası için izinsiz kazı yapıldığına dair şikâyet dilekçesi. Şimdi soruyorum, bu dilekçeyi işleme koydunuz mu? Burayla ilgili tutanak tuttunuz mu? Kazıyı yapanlara tebliğ ettiniz mi?” diye konuştu.
“KUSURUMUZ VARSA İDARE MAHKEMESİ’NE GİDİN”
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise görev süresi içerisinde oteller, öğrenci yurtları ve hastaneler yapıldığını belirterek, CHP’nin birçok önemli projeye hayır dediğini söyledi. Hiçbir işten korkmadıklarını ve çekinmediklerini ifade eden Külcü, “Eksiğimiz, kusurumuz varsa İdare Mahkemesi bunun için var. Biz kendimizi CHP veya MHP’nin görüşlerine kilitleyecek değiliz. Sizler de istediğinize evet, istediğinize hayır diyebilirsiniz. Ancak başkaları üzerinde duygusal bir etki yapmanızı kabul etmiyorum” dedi. (Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim