Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Türk milletinin 30 Ağustos zaferiyle vatanı, bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu olduğunda canını seve seve feda edeceğini ve asla esaret altına girmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini belirtti.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Necmeddin Kılıç, mesajında “Şanlı tarihimizin altın sayfalarından biri olan ve Kurtuluş Savaşı’nı sona erdiren Büyük Taarruz Zaferimizin 94’üncü yıl dönümünü, milletçe idrak etmenin mutluluk ve gururunu yaşıyoruz” ifadesini kullandı.
Vali Kılıç mesajında şu görüşlere yer verdi: “Milletimiz kazandığı bu büyük zaferle tüm dünyaya; Türk milletinin vatanı, bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu olduğunda canını seve seve feda edebileceğini ve asla esaret altına girmeyeceğini göstermiştir. 30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünün ortaya koyulması bakımından da büyük anlam ifade etmektedir. Bağımsızlığa duyulan derin tutku, birlikte yaşamaya yönelik içten bağlılık ve asırlarca aynı kaderi paylaşmanın getirdiği iftihar edilecek sorumluluk duygusu Türk Vatanının manevi siperi olmuş ve bugüne kadar hiçbir alçak emele geçit vermemiştir.
Bizler bu şuurla, ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza ve müdafaa etmek üzere canla başla çalışmakta, hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlemekteyiz. Ülkemiz, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın ışık saçan ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle içinde yaşadığımız bu cennet vatanı bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle, muhterem gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyor, bu duygularla aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum”(Haber Merkezi) 
Editör: TE Bilisim