Yazılı açıklama yapan Saadet Partisi Çorum İl Başkanı Zorlu, KKTC'nin Türkiye'nin milli davası, adadaki askeri varlığının ise ‘kırmızı çizgisi' olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin Kıbrıs diye bir sorunu yoktur" diyen Zorlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Var olan sorunlar 1974 barış harekâtıyla sona erdirilmiş adada barış, güvenlik ve huzur ortamı sağlanmıştır. Şehit kanları ile sulanmış topraklar hiçbir şekilde pazarlık konusu edilemez, edilmemelidir. Hayali bir AB macerası uğruna böylesine stratejik bir adayı pazarlık konusu haline getirmek, en basit ifadesiyle, abesle iştigaldir. Hükümetimiz bu tarihi bilinç ve şuurla hareket etmesi gerekmektedir. Kıbrıs'tan asker çekmek ile asker azaltmak aynı anlama gelir. Türkiye bu konuda ne kadar geri adım atarsa bundan sonra vermek zorunda kalacağı tavizlerde o kadar büyük olacaktır."

“İsrail denen Terör devletinden gelen ulus devlet açıklaması hem Türkiye, Hem Ortadoğu, Hem de İslam alemi açısından kabul edilemez, bilinmelidir ki doğusuyla batısıyla Kudüs bir bütün olarak Filistin’in Başkentidir ve öyle kalmaya devam edecektir” Zorlu şöyle devam etti;

“İsrailin ulus devlet çıkışı ile Kıbrıs meselesinin uluslararası gündemde aynı günler içinde tartışmaya açılmasını anlamlı buluyoruz. Yahudilerin bundan 121 yıl önce İsviçrenin Basel kentinde yaptıkları Büyük İsrail Projesinin gerçekleşmesine matuf olan bu adımların bölgeye huzur getirmeyeceği aksine çatışmayı artıracağının bilinmesi gerekmektedir. Bu ve benzeri adımları atanlara karşı gerekli adımlar atılmalı diplomatik ve stratejik cevap misliyle verilmelidir”

Saadet Partisi olarak iki teklifte bulunmak istediklerini vurgulayan Zorlu, "Federe devlet görüşmelerinden bir an önce çekilmeli adadan asker çekmek bir yana Türkiye, bölgedeki sıcak gelişmeleri dikkate alarak, Kuzey Kıbrıs'ta bir hava üssü kurmalıdır. İkinci teklifimiz ise, adada huzur ve güvenlik ortamının hâkim olmasını sağlayan, 1974 Barış Harekâtı nedeniyle 20 Temmuz günü ‘Milli Bayram' ilan edilmelidir" dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim