Figüratif resimleriyle tanınan Özol'un son dönem eserlerinden oluşan sergisi bugün saat 14.30’dan itibaren sergilenmeye başlanacak. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, ilimizde bir dönem öğretmenlik de yapan Ahmet Özol’un Kibele’nin resimlerinden oluşan sergisini Çorumluların beğenisine sunacaklarını belirtti.

Ressam Ahmet Özol’un açacağı sergi hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Candan, sergide yaklaşık 50 civarında eserin yer alacağını, sergide Özol’un yeni tasarımladığı Anadolu Serisi’nden kompozisyonlar ile “Kibele“ yorumlamalarının bulunacağını kaydetti. Candan serginin açılışına tüm Çorum halkını davet etti.

Yağlıboya ve akrilik tekniğiyle yapılan eserlerin yeralacağı sergi 26 Nisan 2018 tarihine kadar Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi’ndeki açık kalacak.

AHMET ÖZOL KİMDİR?

1945 Yılında Balıkesir’in Gönen kazasında doğdu. Sanat eğitimini Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü’nde ve lisans düzeyi eğitimini de Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. 1973’te Fransız Hükümeti’nden kazandığı sanat bursu ve ilgili programı gereği bir yıl Fransa’da (Paris) kaldı. Profesör olarak çalıştığı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden 2010 yılında emekliye ayrıldı. Halen İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görev yapmaktadır.

2012 Ocak ayında “Sanat Eğitimi ve Tasarımda Temel Değerler” isimli kitabı yayınlandı. Yurt içinde ve yurt dışında birçok sergi, konferans, çalıştay, sempozyum etkinliğinde yer aldı. Türkiye'de çeşitli müzelerde 6 adet yapıtı ile yine Türkiye’de ve K.K.T.C. devlet arşivlerinde yapıtları yer almaktadır.

SAKUDER (Ankara) tarafından 2013 yılında Plastik Sanatlar Ödülü verildi ve derneğin onur üyesidir. UNESCO (Paris) tarafından Mart 2015 ’te düzenlenen konferanslar (PERL) için “Sinergie -I- ” isimli tablosu simge olarak seçildi. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim