Pazar günü Sıklık Tabiat Parkı’nda düzenlenen Ağustos ayı toplantısına çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

İl Divan Toplantısı’nın açış konuşmasını yapan İl Başkanı Faruk Cıdık, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, AKP’nin politikalarını eleştirdi.

Hükûmetin tarım ve hayvancılıkta uyguladığı politikaları eleştirerek sözlerine başlayan Cıdık, “Son iki yılda 1 milyon hayvan ithal edildi. 70’lerde Türkiye’den hayvan kaçırılırdı. Bunu önlemek için tedbir alıyorduk. Şimdi ithal eder hâle geldik. 5 milyon ton buğday ithal ettik. Mercimek, fasulye ithal ediyoruz. Çiftçi perişan. Tarım bakanları mangalda kül bırakmıyor. Siz gelmeden önce ithal var mıydı? Şimdi ne hâldeyiz. 15 yıl iktidarda kalacaksınız, bu hâle getireceksiniz. Sonra da dönüp ‘Bizim hiç iyi işimizi görmüyorsunuz’ diyorlar. Biz her şeyi görüyoruz. Yaptığınız okulları, yolları da görüyoruz, hatalarını da görüyoruz.” diye konuştu.

“MEMURA VERİLEN ZAM KABUL EDİLEMEZ”

SP İl Başkanı Cıdık, memura verilen zammın kabullenilecek bir zam olmadığı belirterek, “Memura, iki haneli rakamlara yükselen enflasyonun üstünde bir zam verilmeliydi. Bu rakam yüzde 10’un üstünde olmalıydı.” dedi.

“SORUNLAR MALAZGİRT RUHUYLA ÇÖZÜLÜR”

Malazgirt Zaferi’nin 946. yıldönümü olduğunu hatırlatan Cıdık, bu zaferin Türk milleti için önemine değinerek şöyle devam etti:

“Bu zaferle beraber Anadolu’nun kapıları bizlere açıldı. Malazgirt, Millî Görüş için çok önemli bir zaferdir. Hatta hareketimizin ilk üyesi de Erbakan Hoca’nın isteğiyle Malazgirtli bir kardeşimizdir. Böylece Millî Görüş olarak ilk üyemiz Malazgirtli biri oldu. Malazgirt rakamların pek bir mana göstermediğinin ifadesidir. Çünkü 20 bin kişilik bir ordu. 200 bin kişilik ordu karşısında zafer elde etmiştir. Bu, herkesin başarabileceği bir durum değil. Böyle bir zafer ancak dava şuuruyla olur. Malazgirt birlik ve beraberliğin simgesidir. Malazgirt Zaferi herkesin zaferidir. Malazgirt’i zihinlerimizde hep bir yer edinmesi gerekiyor.”

“KENDİNİZDEN BAŞKA HERKESİ SUÇLU GÖSTERİYORSUNUZ”

SP İl Başkanı Cıdık, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin bastırılmasını “Hükûmet başarısı” olarak gösterilmesini de eleştirdi. 15 Temmuz’da hain darbecilere karşı milletin topyekûn mücadele verdiğinin altını çizen Cıdık, “Türkiye ihtilalle karşı karşıya kaldı. Evet, milletimiz ayağa kalkıp, darbeyi engelledi. Ama siz bunu hükümet başarısı gibi göstermeye kalkarsanız. Sonra bunu başka yere kesmeye kalkarsanız. Suçu tamamıyla üstünüzden atacaksınız. Bu paralel yapı dedikleri yapıda geçmişte siz tezkiye almadan bir kişiyi devlete almıyordunuz. Savcı, hâkim, doktor ve öğretmen olacaksa polis olacaksa ve orduda görev alacaksa herkes bunlardan tezkiye almak zorunda kalıyordu. Şimdi siz kendinizden başka herkesi suçlu gösteriyorsunuz.” şeklinde konuştu.

“MİLLÎ GÖRÜŞ MENSUPLARINA FETÖCÜLÜK YAKIŞTIRILMAZ”

Olağanüstü Hal uygulamasını doğru bulmakla birlikte süresi ile iliği belirsizliğin, kamuoyunu rahatsız ettiğine vurgu yapan Cıdık, “OHAL’in ne kadar süreyle kalacağının belli olması lâzım. Hükümet kararnamelere dayanarak, ülkeyi tanzim ediyor. Okul açacak, MİT’i alacak Cumhurbaşkanlığına bağlayacak bunun terörle mücadeleyle ne alakası var? Kimse gıkını çıkaramayacak. Hükümetin istemediği şekilde ifadeler kullananlar yarın tutuklanabiliyor. Bizim çalıştığımız insanlara FETÖ’cülük yakıştırılamaz. Saadet Partililere bu yapılmaya reva görülürse Türkiye’de hukuk yoktur demektir. Dikta rejimi, ne demektir. İşte şu an ne yapılıyor? Bir kişi karar veriyor. Herkes ‘tamam’ diyor. Hükümet ise uyuyor. Bir de diyorlar günlük hayatına müdahale ediliyor mu? Yok, bir de gel günlük hayatıma müdahale et.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim