KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, SES Şube Başkanı Turgut Türkoğlu, BES Şube Başkanı Ertuğrul Alper, Tarım Orkam Sen Şube Başkanı Ali Türksal, Kültür Sanat Sen İl Temsilcisi Adem Medeni ve sendikaların yönetim, disiplin, denetleme kurulu üyeleri ile bir önceki dönemde görev alanların katıldığı tanışma kahvaltısında birlikte mücadele etmenin ve dayanışmanın önemine vurgu yapıldı.

KESK Dönem Sözcüsü Nevzat Veldet, önlerinde çok zorlu bir sürecin bulunduğunu belirterek, referandumdan ‘evet’ çıkması halinde kamu çalışanlarının iş güvencesinin ellerinden alınma riskinin bulunduğunu söyledi. Kamuda sözleşmeli çalışmanın önüne geçilebilmesi için sandıktan mutlaka ‘hayır’ çıkması gerektiğini kaydeden Veldet, “Mücadeleyi yükseltmeliyiz, hepimizin büyük görevleri var” dedi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül ise KESK’in bir duruşunun bulunduğunu belirterek, “Bu duruş, kamunun tamamen laik olmasıdır, tüm kamu hizmetlerinin parasız, eşit ve nitelikli bir şekilde halka sunulmasıdır. Bunun yanında demokratik yaşama dair taleplerimiz ve hedeflerimiz de var” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile birlikte KESK’in hedef tahtasına konulmak istendiğini kaydeden Gül, “15 Temmuz’un ardından 100 bin kamu çalışanı ihraç edildi. Bunun 3 bine yakını ise bizim üyemiz. Ancak biz diğer sendikaların aksine üyelerimize sahip çıkıyoruz ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim