Söz konusu miting ile ilgili KESK tarafından 3 Ekim Cumartesi günü Samsun'da bölge toplantısı düzenlendi. Toplantıya Çorum'dan da KESK'e bağlı sendikaların şube başkanları ile bazı yöneticiler katıldı. Toplantıda 10 Ekim'de Ankara'da Emek, Barış, Demokrasi Mitingi düzenlenmesi kararlaştırıldı.
KESK Çorum Dönem Sözcüsü, Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Ertuğrul Alper, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Sıkıyönetim ve olağanüstü hal yasalarının ve fiili uygulamalarının 90’lı yılları aratmayan boyutlara ulaştığı, her gün çocuk, yaşlı demeden sivil vatandaşların dahi hedef alındığı sürece daha fazla seyirci kalınmayacağını değerlendiren konfederasyonumuz KESK, DİSK, TMMOB ve TTB tüm emek ve demokrasi güçlerinin katılımı ile 10 Ekim 2015 Cumartesi günü, “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” şiarı ile Ankara’da Merkezi Emek, Barış, Demokrasi Mitingi yapılmasını kararlaştırmıştır.
Tüm örgütümüzün, sarayın sultasının ve otoriter faşizan rejimin devamı adına ülkenin bedelini yoksulların emekçilerin, ezilenlerin, kadınların ve gençlerimizin ödediği bir savaşa sürüklenmesine karşı barış talebi ile hayata geçireceğimiz mitingimizin örgütlenmesinde savaşa karşı yüreği barıştan yana atan milyonların sesini gür bir şekilde 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara’dan tüm yurda duyurmayı hedeflediğimiz mitingimizin KESK bütünselliğinde planlanması açısından önemi açık olan ve 03 EKİM 2015 Cumartesi günü Samsun’da yapılan bölge toplantımıza Çorum’dan KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri katılmıştır.
Bizde Çorum da tüm emek ve demokrasi güçlerini 10 Ekim 2015 Cumartesi günü yapılacak olan Emek, Barış, Demokrasi Mitingini desteklemeye çağırıyoruz.”



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim