OHAL'in bir kez daha uzatılmasını istemediklerini ifade eden KESK Dönem Sözcüsü Gül, CHP'nin oturma eylemini desteklediklerini duyurdu.

Gül, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “AKP iktidarı fiili tek adam rejimini kalıcı hale getirmek için araç olarak kullandığı, ‘bir iki aya kalmaz kaldırırız’, “vatandaşa değil, kendimize ilan ediyoruz” diyerek tam 6 defa uzatıp 20 aydır sürdürdükleri OHAL’i bir kez daha uzatmaya hazırlanıyor. Öte yandan ülkedeki baskı rejiminin kurumsallaştırıldığı, temel hak ve özgürlüklerin alabildiğine sınırlandığı, parlamentonun işlevsiz hale getirilip anayasanın askıya alındığı, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerinin yerle bir edildiği, emeğin kazanılmış tüm haklarını hedef alan saldırıların arttığı, ülkenin yasalarla değil, fermanlarla yönetilir hale getirildiği OHAL düzenine karşı konfederasyonumuzun ve emek ve demokrasi güçlerinin mücadelesi sürüyor.

Bu kapsamda tarihimize ‘mühürsüz seçim’ olarak geçen referandumun yıldönümü olan 16 Nisan 2018 Pazartesi günü, tüm illerde CHP tarafından organize edilen, tüm sendikalar, odalar başta olmak üzere tüm emek ve demokrasi güçlerine katılım çağrısı yapılan kitlesel eylemler planlanmıştır. KESK tüm illerde yapılacak olan eylemlere katılım sağlanması kararı almıştır. Bu anlamda bizler de KESK Çorum Şubeler Platformu olarak bugün saat 12.00-13.00 saatleri arasında Saat Kulesi Meydanı’nda yapılacak 1 saatlik oturma eylemine katılarak destek vereceğimizi belirtiriz.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim