Suna Keskin; ÇORUM HABER’in eski mensuplarından, şair ve yazar hemşehrimiz Yusuf Ziya Leblebici’nin kurucusu olduğu Kardelen Sanat Derneği’ne kitap bağışında bulundu.

Yusuf Ziya Leblebici, geçtiğimiz günlerde düzenledikleri “Kardelen Yaşayan Değerlerimiz” programında ödül verdikleri Keskin’i evinde ziyaret etti.

Suna Keskin, kendisi gibi oyuncu olan eşi Erol Keskin’le birlikte ağırladığı Leblebici’ye Kardelen Sanat Derneği için kişisel kütüphanelerinden bağışladıkları 565 kitabı teslim etti.

Çorumlu sanatçıları çok başarılı bulduğunu belirten Suna Keskin, “Tuncer Cücenoğlu, Nihat Nikerel, Hıfzı Veldet Velidedeoğlu ve Müfit Can Saçıntı gibi isimlerin Çorumlu olması, Çorum’un sanat ve edebiyat potansiyelini ortaya koyuyor. Şayet yerel yönetimler ve kuruluşlar desteklerse, daha çok Çorumlu sanatçıyı tanıma imkânımız olabilir.” dedi.

Uzun yıllar önce bir kaç oyun için Çorum’a geldiğini hatırlatan Suna Keskin, “Çorum’u fazla tanımıyorum, ancak Çorumlu sanatçıların bazılarını biliyorum. Benim burada saydığım isimler sadece bir kaç tanesi… Müzikten resme, edebiyattan tiyatroya kadar bütün sanat dallarında kendisini kanıtlayan Çorumlular’ın varlığından haberdarım. Böyle bir potansiyele sahip olan bu ilimizde yaşayan ve ürettiklerini sergilemek isteyenler çok sayıda sanatçının olduğunu tahmin etmek de hiç zor değil. O açıdan yerel yönetimlerden, medyaya ve derneklere kadar, bu sanatçıların desteklenmeleri gerekir.” diye konuştu.

“LEBLEBİCİ’NİN ŞİİRLERİ İNSANIN KALBİNE İŞLİYOR”

Şair ve yazar hemşehrimiz Yusuf Ziya Leblebici hakkında da övgü dolu sözler kullanan ünlü sanatçı, “Yusuf Ziya Leblebici’nin kitaplarına bakınca temiz bir dil ve güzel bir anlatım görüyorum. Müthiş duygusal, insanın kalbine işleyen şiirleri var. Kendisine nice ödüller dilerken ben de yüreğimden kopup gelen alkışlarımla kendisini ödüllendirmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Suna Keskin ve eşi Erol Keskin ayrıca tüm Çorumlular’a selâmlarını iletti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim