Bölge mitingine hazırlık amacıyla yapılan il gezileri çerçevesinde KESK Merkez Yürütmesinden Yusuf Şenol, Eğitim Sen Yürütmesinden Varol Öztorun, SES Yürütmesinden Fikret Çalağan, Tüm Bel Sen MYK Üyesi Yılmaz Yıldırım, BES MYK Üyesi Bahadır Berdircioğlu ve ESM MYK Üyesi İskender Öztürk, bugün Çorum’da kamu çalışanlarıyla bir araya gelecek.

KESK Dönem Sözcüsü ve BES Çorum Şube Başkanı Ertuğrul Alper, “Yapılacak bu gezide çeşitli kurum, kuruluş, parti ve dernekler ziyaret edilerek yapacağımız mitinge destekleri talep edilecektir” dedi.

Yaşanan krizin sorumlusunun yıllardır yaşanan gerçek enflasyonla yoksullaştırılan, büyümeden pay verilmeyen, sendikal hakları teker teker yok edilen asgari ücretliler, işçiler ve kamu emekçileri olmadığını kaydeden Alper, “Yoksulluk ve açlık sınırının çok yüksek olduğu bir ortamda emekçilerin aldığı ücret kiraya ve faturalara ancak yetiyor. İşçiler kendilerini biyolojik olarak hayatta tutabilecek kadar ücret elde edebiliyorlar. Ama buna karşı sermayeye sürekli teşvikler ve vergi afları geliyor. Biz de bunun karşısında bu yaşadığımız yoksullaşmaya, ücretlerimizdeki kayıplara, iş güvencemize yapılan saldırılara karşı alanlara çıkma kararı aldık. Bu yüzden tüm halkımızı, 9 Aralık’ta Samsun da yapılacak olan mitingimize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim