KESK Şubeler Platformu ve DİSK Emekli Sen, Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıyı kınayan bir basın açıklaması yaptı.
Eğitim-Sen binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Alper, Türkiye de son bir yıldır yaşanan görüntüler Ortadoğu’yu hiç aratmıyor diyerek “Ankara da yine bir katliam ve yine bildik görüntüler onlarca ölü ve onlarca yaralı. Bu katliamların gerçek faillerinin açığa çıkarılıp cezalandırılmaması durumunda yeni katliamlar, yeni saldırılar kaçınılmaz olacaktır.” dedi.
AKP iktidarı izlediği ırkçı/ayrımcı/tekçi/mezhepçi bir siyaset ekseniyle başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’da da sorunların derinleşmesine, halklar arasında çatışmalı ortamların sürekli kendisini üretmesine neden olduğunu belirten Alper, “ IŞİD, El Nusra, El Kaide, Şam Cephesi ve daha birçok çeteci, paramiliter güçlere direk veya dolaylı destek ve yardım nedeniyle ülkeler kan gölüne çevrilmiştir. Bu katliamların gerçek faillerinin açığa çıkarılıp cezalandırılmaması durumunda yeni katliamlar, yeni saldırılar kaçınılmaz olacaktır demiş ve iktidarı defalarca uyarmıştık.” İfadelerini kullandı.
Ankara da yine bir katliam ve yine bildik görüntüler diyen Alper, “Türkiye de son bir yıldır yaşanan görüntüler Ortadoğu’yu hiç aratmıyor. Bu coğrafyada aylardır ölümler durmuyor, durdurmak içinde hiçbir şey yapılmıyor. Herkes yerinde rahat anlaşılan, herkes mutlu, herkes memnun, koltuklar sıcak. Ölüme alışılır mı? Bizi ölümlere alıştırdılar sanki, ölümden başka yol yok mu? Var tabii ki. Ölümlerin tek çaresi barışı savunmak ve ülkede barışı tesis etmekten geçiyor. Artık yeter tüm ülkede barış istiyoruz, hiç kimse ölmesin, ölümleri durdurun artık” diyerek sitemini dile getirdi.
Bu ölümlerin arkasından sorumluların derhal istifa etmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Alper, “Buradan dün Ankara da askeri servislere yapılan bu alçakça saldırıyı lanetliyor ve her türlü terörü ve şiddeti nefretle kınıyoruz. Ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.” diyerek basın açıklamasına son verdi.
(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim