KESK’e bağlı sendikaların üyeleri ve bazı STK temsilcileri, ilk önce Cumhuriyet Caddesi’nde toplandılar. Kalabalık, Polisevi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar pankartlar, dövizler ve sloganlar ile yürüyüş gerçekleştirdi. Miting, yürüyüşün ardından meydandaki etkinlikler ile devam etti.

Mitingde, KESK Samsun Dönem Sözcüsü Erbil Karakoç ve KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, ortak basın metnini okudular.

Samsun Bölge Mitingi’nde yürütme kurulu adına konuşma yapan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen şunları kaydetti:

"Yoksulluğa, İşsizliğe, Güvencesizliğe Karşı Birlikte Mücadele Bölge mitinglerimizden ikincisi için Samsun’da bir aradayız.

Birileri ne kadar inkar etmeye devam etse de ülkemizde her geçen gün derinleşen bir ekonomik kriz yaşanıyor. Bin bir çeşit Ali Cengiz oyununa başvurulan resmi rakamlar bile artık ülkede yaşanan işsizliği, hayat pahalılığını gizlemeye yetmiyor.

Faizden, ranttan beslenen %1’lik mutlu azınlık dışında kalan %99 olarak hepimiz bu krizi iliklerimize kadar yaşıyoruz.

İşsizler ordusu hemen her gün işsiz kalanlarla gittikçe büyüyor. İflas eden iflas anlaşması ilan eden firmalar kervanının her gün onlarca firma, işyeri ekleniyor.

Taleplerimiz için hep birlikte omuz omuza, yan yana mücadele etmek gerekiyor.

Unutmayın, biz emeği, alın teri ile geçinen dünyanın en büyük ailesiyiz.

Tarihin sayfaları bu ailenin omuz omuza verdiğinde karşısındakileri kumdan kalelere dönüştürdüğü sayısız örnekle doldur.

Emeğimizi hedef alan saldırıların dalga kıranı bizleriz. Emeğin birliği ve halkların kardeşliği için, bilimden yana, aydınlık bir gelecek için umut biziz.

ki, kol kola omuz omuza olalım. Yeter ki dünyanın en büyük ailesi olarak bizi bölmeyi, parçalamayı hedef alan oyunları boşa çıkaralım, birbirimize daha fazla kenetlenelim.

Yeter ki, yaşadığımız bu güzelim ülkeye özlenen baharı, beklenen aydınlığı getirmek için birlikte mücadele edelim.”

Etkinlik, konuşmaların ardından türküler ve halaylarla son buldu. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim