Çorum Şubeler Platformunda dönem sözcülüğü bağlı sendikaların şube başkanları tarafından altı aylık sürelerle dönüşümlü olarak yürütüldüğünü belirten Gül, “Kamu emekçileri hareketinin Türkiye’deki en önemli örgütlü gücü KESK, kuruluşundan bu güne taşıdığı değerler ile ülke ve dünya emek hareketinde önemli kazanımlar elde etmiş, adını tarihe verdiği emek ve demokrasi mücadelesiyle yazdırmıştır.

KESK’e kurulduğu günden bugüne her zaman tarihsel bir sorumluluk düşmüştür. Yalnızca üyelerinin özlük hakları için değil ülkenin demokratikleşmesinden laik topluma, doğanın talana karşı korunmasına, halkların bir arada barış içinde yaşamasına kadar birlik, beraberlik içerisinde güzel bir Türkiye mücadelesini bugüne kadar sürdürdüğü gibi bundan sonra da sürdürecektir.

KESK, hükümetlerin tüm olumsuz politikalarına karşı üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek örgütlenme ve mücadele sorumluluğunu bir görev olarak üstlenmiştir. KESK sadece üyeleri için değil, tüm kamu emekçileri ve halk için de bir umut olmuştur” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim