Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (THSK), tarafından su güvenliği ve su sanitasyonu çalışmalarının halk sağlığı açısından öneminin vurgulanması ve yerel yönetimlerin bu konudaki rol ve sorumluluklarının tartışılması amacı ile 2015 yılı içerisinde 22 bölgede 81 ilden belediye, il özel idare ve halk sağlığı müdürlüklerinden katılımcılar ile “Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantıları” düzenlendiği belirtildi.
Toplantıya, Samsun, Sinop, Çorum, Amasya il, ilçe belediye başkanları, ilgili kurum temsilcileri ve THSK Merkez Teşkilatı üst düzey yöneticileri ve uzmanlarından toplam 51 kişi katıldı. Ayrıca Samsun Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, SASKİ Atık Sular Daire Başkanı Gülşen Uğur Demiroğlu, SASKİ İçme Suları Daire Başkanı Cihan Güler, Amasya İl Özel İdare Genel Sekreteri Faruk Aykutlu'nun da katıldığı toplantının açılışında Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Hüseyin İlter konuştu.
Vali Yardımcısı Kurt ve Uzman Biolog Şenol Yılmaz, Şenol Yılmaz kaliteli ve sağlıklı suyun önemine değindi. Toplantıda Daire Başkanı İlter de halk sağlığının korunması açısından önem arz eden, mahalli idareler ve yerel yönetimlerce sunulan hizmetler arasında önemli bir hizmet olan içme kullanma suyu ihtiyacının kesintisiz, sürekli ve güvenli bir şekilde karşılanabilmesi için işbirliğinin gelişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
(İHA)
Editör: TE Bilisim