Çorum’da Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri Hürriyet Meydanı’nda darbe girişimine sert tepki göstererek demokrasi nöbetine destek verdiler.
TSK içindeki bir grup FETÖ/PDY yanlısının başlattığı ancak milletin karşı duruşu ile başaramadığı darbe girişimi sonrasında ilimizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile Hürriyet Meydanı’nda başlatılan demokrasi nöbetine Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendika yönetici ve üyeleri de destek verdi.
Darbe girişimine ilk günden beri sert tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen yönetici ve üyeleri adına Hürriyet Meydanı’nda konuşan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, kesintisiz demokrasinin vazgeçilmez inançları olduğunu belirtti. Selim Aydın ve sendika başkanları ellerinde Türk bayraklarıyla kürsüye çıkarak birlik ve beraberlik mesajları da verdi.
Türkiye Kamu Sen ve mensuplarının her şart altında dün olduğu gibi bugün de kesintisiz demokrasiden yana olduğunu dile getiren Aydın, “Bizim ilkemiz, Önce Ülkemiz” düsturu ile yola çıkan Türkiye Kamu Sen ve ona bağlı sendikalarımız milli özelliği en önde olan bir sevdanın adıdır. “Türkiye Sevdamız” sloganı bizimle anlamlıdır. Bu tavrını dün sokaklarda sonuna kadar demokrasi diye haykırmış, bugünde haykıracak ve haykırmaya devam edecektir” dedi.
Teröristlerin ve darbecilerin adalet önünde hak ettikleri şekilde cezalandırılması her vatanseverin arzusu olduğunu kaydeden Selim Aydın, devleti yıkmak, milleti bölmek isteyen vatan hainlerinin 15 Temmuz menfur girişimlerinin ardından ülkede Olağanüstü Hal ilan edildiğini hatırlattı.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm kurum ve kuruluşları ile köklü maziye sahip bir devlet olduğuna dikkat çeken Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Duamız milletimizledir. Dilerim milli birlik ve beraberliğimiz asla bozulmasın. Milletimizin birlik ve beraberlik içinde, demokratik, milli ve üniter yapımızı koruyarak, geleceğe güvenle yürüyeceğinden asla şüphe duymuyoruz. Ülkemizin demokratik hayatı, milletimizin huzur ve ebedi varlığı daim olsun. Herkes haddini ve hakkını bilsin. Türk milletinin bu gün gösterdiği bu tavır çok önemlidir. Gerektiğinde hiçbir makam ve mevkii tanımadan inancının gereğini yapmıştır. Darbe kimden gelirse gelsin, kim vesile olursa olsun millete doğrultulan namlunun hesabı verdirilmeli ve bu hesap milletin vicdanında kabul görmelidir. Türkiye Kamu Sen diyor ki başka Türkiye yok bu ülke ve millet bizim. Bu kıymetler varlık sebebimizdir. Görülmüştür ki vazgeçmek yok olmaktır.
“Tek devlet” diyerek, kahraman ecdadımızın mübarek emekleriyle Anadolu’da hayat bulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti ülküsünü; “Tek millet” diyerek, binlerce yıllık mazimizde her türlü farklılığı zenginliğe dönüştürerek insanlık tarihine mümtaz medeniyetleri hediye eden Türk milleti ülküsünü; “Tek dil” diyerek, dünyanın en saygın ve yaygın dillerinden tarihimizin, kültürümüzün ve milli değerlerimizin taşıyıcısı olan güzel Türkçe ülküsünü; “Tek vatan” diyerek, yüz binlerce şehidimizin aziz kanlarıyla sınırları çizilmiş olan cennet vatanımız, güzel Türkiye’miz ülküsünü; “Tek bayrak” diyerek, rengini şehitlerimizin mübarek kanından almış ve büyük milletimizin hür yaşama arzusunun simgesi olan ay yıldızlı al bayrak ülküsünü asla terk etmeyeceğiz. Onun içindir ki, mücadele gücümüzü, damarlarımızdaki asil kandan alıyoruz. Türk milletinin ve devletinin yanında yer almaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, çatışmalarda şehit olan güvenlik görevlileri ve hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. 15 Temmuz kahramanlarının isimleri şerefli Türk milletinin tarihinde anılmaya devam edecektir”
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim