Çorum Belediyesi tarafından geleneksel hale getiriler aşure dağıtımında 15 bin aşure dağıtılırken, dağıtıma Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların aşure alabilmek için kuyruk oluşturduğu belediye binası yanındaki stantta Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Başkan Yardımcısı Zeki Gül kepçeyle vatandaşlara aşure ikram etti.

Aşure dağıtımının ardından bir konuşma yapan Başkan Külcü, Müslümanların Kerbela olayını iyi anlaması gerektiğini ifade etti. “Kerbela’yı doğru anlasaydık inanıyorum ki 15 Temmuz yaşanmazdı” diyen Külcü, dünyanın dört bir yanının adeta bir Kerbela haline geldiğini. Müslüman kanı ve gözyaşı aktığını vurguladı.

Külcü, “Muharrem ayı gerek İslam tarihi, gerekse insanlık tarihi açısından birçok önemli olayın yaşandığı bir aydır. Hz Adem’in yaratılışından tutun Hz. Havva ile buluşması Hz. Nuh’un gemisinin kurtulması Hz. Yunus’un balığın karnından çıkması gibi bunlardan bir tanesi var ki insanlığın vicdanını kanatan, aradan yıllara geçse de insanları üzüntüye sevkeden Kerbela olayıdır. Kerbela’da şehit olan başta Hz. Hüseyin efendimiz olmak üzere tüm şehitleri rahmetle anıyorum. Hz. Hüseyin bilindiği üzere Hz. Peygamberin torunudur ve Peygamberimiz kendisini cennet gençlerinin efendisi diye tarif etmiştir. Hz Ali ve Hz. Fatma’nın da evlatlarıdır. Böyle güzel bir insan Kerbela’da şehit edilmiştir. Hz. Hüseyin’in yolu Allah Resulü’nün yoludur. Hz Hüseyin’in mücadelesini liderlik mücadelesi gibi gören varsa büyük bir yanlış içindedir. Hz. Hüseyin; hakkın mücadelesini vermiş, sözünde duranlarla birlikte refahın, barışın, kardeşliğin mücadelesini sergilemiştir ve inandığı değerler uğruna Kerbela’da şehit edilmiştir. Kerbela’dan Müslümanların çıkarması gereken dersler vardır. Orada yaşananların hüznünü hala içimizde hissediyoruz. Bu hüzün bizleri birleştiren bir acı olarak kalacak. Orada neler olduğuyla ilgili günümüz insanlarının çıkarması gereken dersler vardır. Kerbela’yı doğru anlasaydık inanıyorum ki 15 Temmuz yaşanmazdı. 15 Temmuz’da içimizde olan insanlar ne yazık ki farklı emelleri ve arayışları için bu ülkenin menfaatleri yerine farklı mihraklarla işbirliği yaparak devleti ele geçirme çabası içine girmişlerdir. Kerbela’da nasıl şehit verdiysek 15 Temmuzda da şehitler verdik. Dünyanın dört bir yanı adeta bir Kerbela haline geldi. Müslüman kanı ve gözyaşı akıyor. Kerbela nasıl büyük bir acıysa bugün yaşananlar da Müslümanlar için büyük bir acıdır ve bunun matemini de içimizde hissetmeliyiz” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim