Çorum Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında 3 yıllık süre içerisinde ilimizde Bin 489 dosyanın işlemlerinin tamamlandığı ve bu kapsamda 2 bin 596 bağımsız birimin yıkımının gerçekleştirildiği bildirildi.

Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada ilimizdeki riskli binaların yenilenmesine devam edildiği belirtilerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanuna istinaden riskli yapılar için 2013 yılından itibaren başvurular alındığı hatırlatıldı.

Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yapılan başvurular uyarınca Bin 489 dosyanın tüm işlemlerinin tamamlanarak yıkım işlemlerinin gerçekleştirildiği dile getirilerek “Müdürlükçe onaylanan dosyalarda; 2249 konut, 347 işyeri olmak üzere toplam 2596 adet bağımsız birim bulunuyor. Kanunun kira yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlara sunmuş olduğu işyeri ve konutlar için ödenen aylık kira bedeli Çorum’da 625,00 TL ve 18 ay kira yardımı ödeniyor. Kira yardımı başvurularına istinaden ödenecek toplam kira bedeli olan 9 milyon 860 bin TL’nin 6 milyon 650 bin TL’si ödendi” ifadesine yer verildi.

Yapılan açıklamada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 6306 sayılı Kanun gereği Kentsel Dönüşüm Uygulamalarını titizlikle yürüterek vatandaşlara her konuda bilgilendirme yaptığı dile getirilerek bunun için Çorum Valiliği Hizmet Binası (Ek Bina) 6. Katta bulunan “Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü”ne başvurulabileceği belirtildi.

Bahabey Caddesi üzerinde bulunan Gümüş Apartmanı, kentsel dönüşüm kapsamında yenilendi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim