AK Parti İl Başkanı tarafından İlçe Başkanları ve Belediye Başkanları ile yapılan toplantıda gündeme ilişkin bazı soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Külcü, en büyük projelerinden biri olan Kentpark projesinin durduğunu söyledi.

Çorum’da bazı haber sitelerinde inşaatın durduğuna yönelik haberler olduğu yönündeki soruyu yanıtlayan Külcü, Kentpark’ta müteahhit firmadan kaynaklanan sorun yaşadıklarını ifade ederek projenin biraz geciktiğini ve resmi prosedürleri tamamlayarak yeniden ihaleye çıkacaklarını söyledi.

Çorum Belediyesi olarak ikinci dönemleri olan 2019 seçimlerine kadar geçecek sürede verdikleri sözleri yerine getireceklerini ifade eden Belediye Başkanı Külcü, bu vaatlerin çoğunun hayata geçtiğini, bazılarında çalışmaların devam ettiğini kaydederek Kentpark’ta da sürecin devam edeceğini kaydetti.

Bilindiği gibi Çorum Belediyesi’nin büyük yatırım projeleri arasında yer alan Hıdırlık civarındaki 157 bin metrekare alanlı Kentpark inşaatı Muzaffer Külcü’nün ilk dönemi 2009 yılından ikinci dönemine devreden ve 2015 yılında yaklaşık 21 milyon lira bedelle ihale edilen bir proje idi. İnşaatına başlanan ve yurt dışından ithal ağaçların bile getirildiği proje tamamlandığında Çorum gölet, çay bahçeleri, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuklar için trafik eğitim parkı ve oyun alanları, açık hava konser alanı ve amfi tiyatro gibi eğlence, spor ve dinlence bölümleri yer alan büyük bir parka kavuşacaktı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim