Toplam 36 haneden oluşan Afet Konutları, Çorum merkeze bağlı Eskiköy’ün Kışlacık Mahallesi’nde yaşanan heyelanın ardından devlet tarafından 2005 yılında yaptırıldı. 2008-2009 yıllarından itibaren konutlara yerleşen yurttaşlar, “Devlet burayı yaparak bize bıraktı, sonra da gitti” diyerek, o günden buyana ulaşım, aydınlanma ve doğalgaz sorununun bir türlü çözülmediğini söylediler.

Afet Konutları’nda 8 senedir oturduğunu belirten Ali Cenan, “Adeta dağın tepesinde kaldık. Yol yok, otobüs yok, doğalgaz yok. İyi kötü bir asfalt yaptılar o da bozuldu. Burası bir mahrumiyet bölgesi gibi. Yaşadığımız sorunları devlet büyüklerine, yetkililere her fırsatta anlattık ancak ne gelen var ne de giden” şeklinde konuştu.

Hatem Kılıç isimli yurttaş ise, “Okula giden çocuklarımız var. Servise verdiğimizde 400 lira ücret talep ediyorlar. Bizim bunu verme imkanımız zaten yok” diyerek, konutlarda kalanların doğru düzgün bir gelirlerinin olmadığını dile getirdi.

“OTOBÜS VE DOĞALGAZ İSTİYORUZ”

Yaşadıkları sıkıntıları gazetemize anlatan yurttaşlar, Çorum Belediyesi’nden bölgeye otobüs seferi düzenlemesini isterken, doğalgaz konusunda da yetkililerden yardım beklediklerini söylediler.

“Çarşıya gitmek istediğimizde ya akrabalarımızı arayarak araba istiyoruz ya da yürümek zorunda kalıyoruz. Aksi halde bu dağın başında kalıyoruz” diyen yurttaşlar, Valilik, Belediye ve diğer yetkili kurumların sorunlarına çare bulmasını istedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim